Üdvözöljük honlapunkon!

wellness & életmód

Wellness és életmód rovatunkban az egészséges életmód kialakításához találnak recepteket
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek

wellness & életmód

A „Hogyan fogyjak gyorsan?” kérdést írják be a legtöbben egy bizonyos internetes keresőbe. Az viszont már jóval ritkább, hogy az „egészséges fogyás” keresőszavakkal próbálkozzon valaki. Holott dr. Katona Evelin, az Oxygen Medical endokrinológusa szerint a tartós fogyás titka az egészséges életmód.

2013. 11. 05.

 

A féltékenység magas vérnyomáshoz vezethet

wellness & életmód

Az emberek nagyon figyelnek az egészségükre. Próbálnak minden fertőzést, bacilust és vírust elkerülni, oltatják magukat, és tablettákat szednek. Ám vannak olyan betegségek is, amelyekre ezek a szerek hatástalanok, és nem is figyelünk rájuk.

2013. 10. 16.

 

Ritkul, törik? Tegyen a csontritkulás ellen!

wellness & életmód

A csontritkulás sokáig tünetmentes, ám már a korai szakaszban is szűrhető és kezelhető. Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológusa szerint a megfelelő terápiákkal és életmóddal az életminőség jelentősen javítható. Mivel ma Magyarországon kb. 600 ezer nő és 300 ezer férfi szenved csontritkulásban, 50 év felett érdemes mindenkinek részt vennie rendszeresen csontritkulás-vizsgálaton.

2013. 10. 15.

 

Felébresszük-e az alvajárót?

wellness & életmód

Ijesztő érzés, ha az éjszaka közepén egy öntudatlan állapotban járkáló családtag motoszkálása ébreszt álmunkból. Alvajárás gyermek- és felnőttkorban egyaránt jelentkezhet, a népesség 5-10 százaléka is érintett lehet.

2013. 08. 27.

 

Jobb jegyek az iskolakezdés előtti szemvizsgálattól?

wellness & életmód

A látásproblémák nem csak testi panaszokat okozhatnak a gyerekeknél, de a teljesítményük romlását is.

2013. 08. 22.

 

Ismerje fel az időskori vérszegénységet, mert kezelésével sokat javulhat az életminőség

wellness & életmód

Az idő sajnos nyomot hagy az emberen: nem csak a ráncok jelennek meg, hanem a szervezet minden része elhasználódik, elkopik. Nincs ez másként a vérképző szervvel sem, így a csontvelő sem kerülheti el az idő vasfogát.

2013. 07. 25.

 

Ezeket kerülje a kánikulában, ha vérszegény

wellness & életmód

A vérszegénység nagyon gyakori probléma, hátterében akármi is áll, az illető gyenge, fáradékony, gyakran megszédül, tartós állás, meleg hatására könnyen elájul, sápadt, hamar leizzad, fizikai teljesítőképessége csökken, türelmetlen és még tanulási nehézségei is lehetnek.

2013. 06. 24.

 

Hőségben: mit igyon a gyermek?

wellness & életmód

A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik. A kevés folyadékfogyasztás csecsemőknél könnyen vezethet kiszáradáshoz, nagyobb gyerekeknél pedig csökkenti a koncentrációs- és teljesítőképességet, fejfájás alakulhat ki. Mikor, mit és mennyit igyanak a gyermekek?

2013. 06. 19.

 

Szabaduljon meg a túlsúlytól és a depressziótól!

wellness & életmód

Bizonyos vizsgálatok szerint nem igaz, hogy a kövér emberek vidámabbak lennének. Éppen ellenkezőleg: a kutatók úgy vélik, olyan komoly kapcsolat van az elhízás és a depresszió közt, hogy nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni őket.

2013. 04. 24.

 

Álmatlan éjszakák, álmos nappalok: átmeneti állapot, vagy betegség?

wellness & életmód

A forgolódással, ébren töltött éjszakákra számtalan magyarázatunk lehet: munkahelyi, vagy családi konfliktusok, stressz, vagy ha úgy érezzük, összecsapnak a hullámok a fejünk felett. Ha ez az állapot huzamosabb ideig is eltart, nem árt, ha átgondoljuk a helyzetet: könnyen lehet, hogy inszomnia, vagyis kóros álmatlanság okozza a panaszokat.

2013. 04. 23.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


www.HungaroWellness.hu