Üdvözöljük honlapunkon!

wellness & mozgás

Wellness és mozgás rovatunkban az aktív pihenésről, sport és fitness lehetőségekről olvashatnak
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »


Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

wellness & mozgás

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

2014. 05. 20.

 

Legjobb edzésformák magas vérnyomás esetén

wellness & mozgás

Bizonyára minden ember tisztában van a testmozgás fontosságával. Azonban a magas vérnyomásban szenvedők sokszor nem mernek edzeni, nehogy súlyosbodjon az állapotuk.

2013. 11. 07.

 

A magas vérnyomás kezelésében a sportnak is fontos szerepe van

wellness & mozgás

A magas vérnyomás egy olyan betegség, ami hatalmas tömegeket érint. Érdekes módon azonban sokan nem veszik komolyan ezt az állapotot, ami súlyos gondok kialakulásához is vezethet.

2013. 10. 01.

 

Nem minden sport megengedett trombózis után

wellness & mozgás

A trombózis igen nagy trauma annak, aki versenysportolóként kénytelen volt szembenézni vele. Nem csak a fájdalom, és a gyógyszerek miatt, hanem azért is, mert az addigi életmódjában komoly változások állnak be.

2013. 08. 26.

 

Idősebbek is megszabadulhatnak az úszógumitól

wellness & mozgás

Sokan érzik úgy, hogy az ötödik, hatodik X után már esélyük sincs a fogyásra, hiszen a korábban jól működő diéták ekkor már eredménytelennek tűnnek. Valóban igaz lenne, hogy idősebb korban már csak a szigorú koplalással szabadulhatunk meg a zavaró feleslegtől?

2013. 06. 03.

 

Elegendő-e a vörösvértestszámunk a sportoláshoz?

wellness & mozgás

A normális vörösvértestszám 4-5,2 millió darab mikroliterenként. De mennyi elegendő a sportoláshoz? A sport és a vörösvértestek kapcsolatáról dr. Szélessy Zsuzsanna a Trombózisközpont hematológusa beszélt.

2013. 05. 03.

 

Sportol? Óvja az ízületeit!

wellness & mozgás

Itt a jó idő, egyre többen gondolják úgy, hogy ideje elkezdeni a mozgást, hogy a szezonra formába lendüljenek. Mielőtt azonban meggondolatlanul belevágnánk az edzésre, tudnunk kell, hogy az ízületeink könnyen megsérülhetnek, ha hosszú kihagyás után hirtelen vágunk bele a mozgásba.

2013. 04. 19.

 

Mikor forduljon immunológushoz ízületi fájdalmával?

wellness & mozgás

Tavasszal az időjárási változások hatására és a téli, mozgásszegény hónapok után a hirtelen megnövekedett fizikai aktivitás és fokozódó igénybevétel miatt sokan panaszkodnak sajgó ízületeikre. A fájdalmakat azonban nem minden esetben a gyakori légköri változások, vagy a fokozatosság és a bemelegítés hiánya okozza, az ízületi panaszok autoimmun betegséget is jelezhetnek.

2013. 04. 17.

 

A gyakori mosás növeli az allergének számát

wellness & mozgás

A téli időszakban, különösen többgyermekes családokban okoz gondot a nagy mennyiségű, frissen mosott ruha szárítása. A legfrissebb kutatások szerint a száradó ruhákból távozó pára nagymértékben növeli a lakások páratartalmát, így kedvező feltételeket biztosít a penészgomba és a poratka elszaporodásához. Mit tehetünk ellene?

2013. 01. 15.

 

Nem csak Achilles-nek sebezhető

wellness & mozgás

A sarokfájdalom igen kellemetlen tünet, amelynek hátterében számos ok állhat. Dr. Bányai Tamás, az Oxygen Medical ortopéd szakorvosa, sportorvosa szerint éppen a súlyosabb esetek kiszűrése végett szükséges a szakorvosi kezelés. 

2012. 12. 19.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »


www.HungaroWellness.hu