HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Mustáros ananászsaláta

Bővebben


        Kustánszeg

Leírás

Terület: 11,42 km2
Lakónépesség: 575 fő
Népsűrűség: 50,3 fő/km2

Kustánszeg Zala megye délnyugati részén, a göcseji „szegek” vidékén helyezkedik el. Zalaegerszegtől 20 km-re délnyugatra található. Önálló községként 1543-ban szerepelt először Kustátonszeg néven. Nevét az itt élő nemesi Kustáton családról kapta, amely idővel Kustánra rövidült. Ma is legtöbben a Kustánok laknak itt. Kustánszeg egyik legrégibb gyülekező helye volt e vidéken a reformációnak. Kustánszeg most a barabásszegi eklézsiához tartozik.

Kustánszeg érdekes fekvésű hely. Egyrésze a domb tövében, másrésze domboldalon és dombháton fekszik. A község házai egy 243 m magas dombot kanyarítanak körbe. A táj szépségét, vonzerejét tovább növelte a nyolcvanas években megépített 14 hektáros mesterséges tó.


Egyik legszebb fekvésű zalai falu református templomától tekinthetünk le a tóra, mely a 80-as évek vége óta a horgászok paradicsoma. Köré az évek során üdülőtelep nőtt ki a földből, kemping, ifjúsági tábor és magánszálláshelyek várják az ide látogató turistákat. A természet közelsége, a kirándulási lehetőségek, Zalaegerszeg közelsége, másik oldalról, pedig a közeli Lenti termálfürdő jó lehetőség a település turisztikai célponttá válásához. A faluhoz tartozik Parasza településrész, melyet még az 1829-es nemesi összeírás Becsvölgye részeként említ. A falu elnevezése a ma is gyakori Kustán családnév és a szeg szó összetétele.


A falu múltját helytörténeti kiállítás mutatja be, református temploma az 1800-as évek elején épült. A templom előtt található a millennium tiszteletére állított szoborkompozíció, amely Hadnagy György iparművész és Czigány István építész alkotása. Ezen emlékhelyet a csodálatos panoráma miatt is érdemes felkeresni.
A településhez tartozó Paraszán 1903-ban állították fel a szoknyás fa haranglábat.
A nyári rendezvények sorában érdekesség a Kustánszegi Napok, a hagyományos dödöllefőző versennyel.
A település a barlahidai körjegyzőséghez tartozik, tagja a Göcsej Kistérségi Társulásnak.

Látnivalók

Mesterséges tó   
Milleneumi szoborkompozíció
 


Szállodák

Gyógyfürdők

Szépségápolás

Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink