HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Citromos-olajos öntet

Bővebben


        Marcali

Leírás

A város - mint balatoni háttértelepülés - többnyire inkább az átmenő idegenforgalmat szolgálja. A szállást keresőknek négy panzió 60 férőhelye mellett a középfokú iskolák kollégiuma és néhány magánház biztosít szálláshelyet.

A település minden égtáj felől megközelíthető: észak-déli irányban szeli át a 68-as út, amely a Balatontól vezet a barcsi határátkelőig. Keletről Öreglak, nyugatról Zalakomár felől juthatunk a városba. Naponta több mint nyolcvan helyközi autóbuszjárat érkezik ide, illetve indul pályaudvaráról. Átszállás nélkül érhetjük el Budapestet, Győrt, Baját, Mohácsot és Kaposvárt. Marcalin halad át a Balatonszentgyörgy-Somogyszob vasútvonal.

A tárgyi néprajzi  kultúra XX. századi emlékanyaga arra utal, hogy az itt élők viszonylag korán felcserélték a jellegzetes paraszti vonásokat a polgári, ám időnként jellegtelenebb sajátosságokkal (például a viseletben, a lakáskultúrában és az építkezésnél).
Ezzel szemben sokkal inkább megőrizték a hagyományokat a szellemi kultúrában, hiszen még mindig elevenen él a lakodalom hagyományvilága, amit a vőfélyversek, a tréfás lakodalmi szokások mai használata is bizonyít.
Különösen az iskolások őrzik jól a szokásokat, melyeket a színjátszó csoportjaik alkalmanként fel is elevenítenek. Az 1828-as összeírás szerint a város 181 adózójának harmada mesterember volt, közülük negyven a ruhaiparban dolgozott. A város iparosai a környező településeken élők igényeit is kielégítették 1869-ben 80 iparost és 23 kereskedőt tartottak nyilván. 
Ezt a réteget mutatja be a múzeum egyedi kiállítása, ahol szinte teljes eszköztárával megjelenik az egykori kékfestő, cipész, lakatos mézeskalácsos és kötélgyártó mesterség. A múzeumba került tárgyak többségével még a XX. század elején is dolgoztak.

A Városi Helytörténeti Múzeum 1972-ben alakult a városi gimnázium helytörténeti gyűjteménye alapján, és az egykori járási börtön épületében kapott helyet. Az 500 tárgyból álló gyűjtemény, elsősorban történeti és néprajzi jellegű, emellett jelentős fotó és diatára is van.

bővebben: www.marcali.hu

 

Látnivalók

 

Programok, szórakozás

Hasznos linkek:

Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabad
8700 Marcali, Rózsa u. 2/a
Tel.: 00-36/85-515-200 Fax: 00-36/85 515-201
E-mail: info@marcali-furdo.hu

A fürdőben 50 m-es versenysportmedence, tanmedence, gyermekpancsoló, élménymedence és gyógymedence van. A fürdő minősített gyógyvize nátrium-hidrogén-karbonátos kloridos jellegű, mellyel eredményesen kezelhetők a reumatikus, az idegrendszeri és a nőgyógyászati panaszok. A sportolást és szabadidő eltöltést 4 db teniszpálya, 2 db strandkézilabda és strandröplabda-pálya, kosárlabda pálya szolgálja. A gyermekjátszótér a nagyméretű homokozón kívül 18 féle épített játékelemmel van felszerelve.

 

Szállodák

Gyógyfürdők

Szépségápolás

Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink