HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Egzotikus csirke rizssalátával

Bővebben


        Eger

Leírás

Eger Heves megye székhelye, A város történelme több mint 1000 évre nyúlik.Északkelet-Magyarország egyik legszebb történelmi városa. Jelentős oktatási és kulturális központ számos világhírű múzeummal és műemlékkel, mely közül kiemelkedő az egri vár.Építészeti emlékei , gyógyvizei, fürdői és borkultúrája hazánk egyik legszebb és legértékesebb városává teszi Igazi pihenő és kultúrális központ.

Már első királyunk, Szent István uralkodása alatt püspöki székhely volt. A történelem viharai nem kímélték a várost: a tatárjárás idején csaknem elpusztult, de a XIII. században épített kővára a török harcok idején már nagyon fontos szerepet játszott a védelemben. Dobó István várkapitány és 2000 fős maroknyi csapata 1552-ben 38 napig álltak ellent a negyvenszeres török túlerőnek.

Eger városképét a barokk uralja.Építészeti emlékei megközelítik a 200-at. A XVIII. században jelentős kulturális és művelődési központ volt.

A város és környéke híres történelmi borvidék. A lakosság csaknem 1000 éve foglalkozik szőlő- és bortermeléssel olyan kiváló borokat honosítva meg mint az Egri Bikavér és az Egri Leányka. A legöregebb borospincék kora a 400 évet is meghaladja (Szépasszonyvölgy), de napjainkban is vájnak még új pincéket.

bővebben : www.eger.hu

 

Látnivalók

Líceum

A Líceum, mint fogalom a 18. században Magyarországon olyan
intézmény-együttest jelentett, ahol a gimnáziumhoz felsőfokú
képzést nyújtó tagozat is kapcsolódott.
Eredetileg a Líceum épülete a tervezett egri egyetem befogadására készült.

Bazilika


Az egri Bazilika építése Pyrker János Lukács érsek nevéhez kötődik, akit I. Ferenc császár 1827-ben nevezett ki az Egri Főegyházmegye élére. Pyrker ezt megelőzően velencei pátriárka volt. Világlátottsága és a művészetek szeretete inspirálta, hogy Hild Józsefet kérje fel a Bazilika épületének megtervezésére.

Az építkezés 1831 februárjában kezdődött és 1836 májusában fejeződött be. Ez nagyon komoly teljesítmény volt, ha hazánk más, hasonló nagyságú templomainak építésével vetjük össze ezt az öt esztendőt. A templomot ünnepélyes keretek között 1837. május 6-7-én szentelték fel.
Az egri Bazilika hazánk legnagyobb méretű egyházi építményei közé tartozik. A templomba felvezető klasszikus lépcsősor két oldalát Marco Casagrande szobrai díszítik: elől a két szent magyar király, István és László, hátul a két főapostol, Péter és Pál.

Cím: 3300 Eger, Pyrker tér 1.
Tel:  (36) 515-725
  
Nyitva tartás szezonban: Január 01.-December.31.:Hétfő-Vasárnap: 05.45-19.30h

  

Érseki Palota


Az épület falainak egyes részei a 16. századból származnak. Elsõ nagyobb kiépítése Erdõdy Antal Gábor püspök és Giovanni Battista Carlone építész nevéhez fûzõdik, 1715-32 között. Ez a mai épületnél kisebb, de jóval pompásabb lehetett kertekkel, medencékkel és madárházzal. Barkóczy püspökségei idején (18. sz. közepe) készült el a második emelet. További jelentõs építések Eszterházy Károly püspöksége idején Fellner Jakab tervei alapján történtek. Majd Pyrker János László érsek kérésére készítették el a déli épületrészeket a Bazilika oldalában, klasszicista stílusban 1844-ig. Az elegáns rácsos vaskaput és a középsõ épületrész emeleti erkélyrácsát Fazola Lénárd kovácsolta. A déli szárnyban az Érseki Hivatal, az északi szárnyban, a volt gazdasági épületrészben az Érseki Gyûjteményi Központ található.

Cím: 3300 Eger, Széchenyi u. 5.
Tel:  (36) 421-332

Nyitvatartás: Kedd-Péntek: 09.00-17.00. 

  

Művészetek Háza


A Széchenyi utca középső traktusában három jelentős épület alkot ismét jelentős látvány-együttest. A 16. számú ház ma a Művészetek Háza.

A homlokzatán levő latin nyelvű felirat "FATI PARTUS" (a Végzet szülötte) korábbi tragikus eseményekre utal a ház történetével kapcsolatban. A 17. századi kisebb lakóház 1800-ban leégett, majd Spetz József gyógyszerész építette újjá. Az újjáépítés során az emeleten tánctermet, kisebb, bérbe adható lakásokat, a földszinten kávéházat alakítottak ki. 1815-ben itt tartották az első színjátszó előadásokat. A vállalkozó szellemű gyógyszerész bevételeit a jezsuitáktól megvásárolt "egri víz" készítésével és forgalmazásával, a gyógynövények nagybani gyűjtésével és értékesítésével növelte. 1827-ben a nagy tűzvészben a ház újra leégett, Spetz ismét újjáépítette, ekkor került az épületre a második emelet és valószínűleg a felirat is. 1833-tól polgári Kaszinó működött benne.

 
Dobó István Vármúzeum
Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. A kőtárban megtekinthetők az elpusztult katedrálisok maradványai, a hősök termében az 1552-es várvédelmet irányító várkapitány, Dobó István márvány síremlékének fedőlapja. A várban található Egri Képtár hazánk egyik jelentős képzőművészeti gyűjteménye, mely németalföldi, itáliai, osztrák és magyar festményeket őriz.
A vár történelmi hagyományait a kiállítások mellett programokkal is igyekszünk feleleveníteni.

Cím: 3300 Eger, Vár 1.
Email: varmuzeum@div.iif.hu
Web: www.div.iif.hu
Tel:  (36) 312-744   Fax: (36) 312-450
 

Nyitva tartás szezonban: Kiállítások: április.01.-október.31.:Kedd:-Vasárnap: 09.00-17.00 Vár: április.01-augusztus.31.:08.00-20.00.
 
Nyitva tartás szezonon kívül: szeptember.01.-március.31.:Kedd-Vasárnap: 09.00-15.00. Vár: szeptember.01.-február.28.: 08.00-17.00. október: 08.00-17.00., március: 08.00-17.00.,szeptember.01.-30.: 08.00-19.00.

 

  

Programok, szórakozás

Hasznos linkek:

Egri Strand és Termálfürdő
3300 Eger, Petőfi tér 2.
Tel.: +36/36/510-557 Fax: +36/36/510-559
E-mail: info@egertermal.hu

Az Egri Strand és Termálfürdő mintegy öt hektárnyi területen egész évben várja a felfrissülni és pihenni vágyó vendégeit. A fürdő medencéiben kétféle minőségű közel azonos hatású gyógyvíz kényezteti az ide látogatókat, a dögönyözőből ömlő zuhatag pedig feledhetetlen élményt nyújt a fürdőzők számára.

 

Hotel Villa Völgy ****
3300 Eger, Tulipánkert utca 5.
Tel.: 00-36/ 36-321-664 Fax: 00-36/ 36-321-130
E-mail: postmaster@hotelvillavolgy.hu

A Hotel Villa Völgy****/*** a város zajától távol, a híres egri borok fellegvárában, a Szépasszony-völgyben található. A szállodaegyüttes épületeit egy rendezett 1,2 hektáros park öleli körül. A hotel mellett található kis műemlék kápolna még romantikusabbá teszi pihenésének helyszínét.

A bor és a wellness fellegvára

A Hotel Villa Völgy****/*** 37 háromcsillagos besorolású szobájának egy része erkélyes és pótágy elhelyezésére is van lehetőség. A szállodában Internet hozzáférést biztosítunk.
A Hotel Villa Völgy****/*** 25 négycsillagos besorolású szobával és 4 deluxe apartmannal rendelkezik.  A szobák nagy része erkélyes és pótágyazható. A négycsillagos besorolású lakrészek mindegyike légkondicionált, fürdőszobával, hajszárítóval, minibárral és szobaszéffel felszerelt. A szálloda ingyenes Internet hozzáféréssel rendelkezik. Az épületegyüttes összesen mintegy 172 fő befogadására alkalmas.

 

Hotel Eger ***
3300 Eger, Szálloda u. 1-3.
Tel.: 00-36/ 36-522-200 Fax: 00-36/ 36-413-114
E-mail: hotelegerpark@t-online.hu

Elhelyezkedés
Szállodánk a Hotel Eger***, Eger város patinás szállodai komplexumának a Hotel Eger & Park háromcsillagos szárnya. A Hotel Eger*** az Észak-Magyarországi régió meghatározó wellness-konferencia központjaként beauty és gyógyászati szolgáltatások széles skáláját kínálja a város iránt érdeklődő és a pihenésre vágyó Vendégek részére egyaránt.
A szálló Eger történelmi központjától, a Dobó tértől 500 m-re, a kulturális élet központja - a Gárdonyi Géza Színház mellett található. Mind egyénileg utazó Vendégeink, mind a konferenciákra érkező Vendégek részére előny, hogy a szállodából a város legfontosabb nevezetességei, múzeumai, belvárosi szórakozóhelyei és éttermei könnyűszerrel, gyalogosan megközelíthetők.
A pihenni, sportolni vágyóknak a szomszédos közeli Érsekkert, Eger legnagyobb parkja kínál kikapcsolódási lehetőséget. Közvetlenül a park mellett található a város népszerű strandja, és a gyógyvizéről híres patinás Török fürdő.

Megközelítés
Budapestről az M3-on a Füzesabony kijáratnál letérni vagy Kerecsend felé ( 9 km ) vagy Maklár /Andornaktálya felé ( 11 km ) haladva érjük el a szállodát. Budapestről távolsági busszal - Budapest - Gyöngyös - Eger vonalon, de van közvetlen Népstadiontól induló járat is. Vonattal átszállás nélkül, kényelmes a közel 1,5 órás út Egerig.

 

 

Hotel Eger & Park ****
3300 Eger, Szálloda u. 1-3.
Tel.: 00-36/ 36-522-200 Fax: 00-36/ 36-413-114
E-mail: hotelegerpark@t-online.hu

A Hotel Eger*** & Park ****, Eger patinás szállodai komplexuma, a belvárosban, Eger történelmi központjától, a Dobó tértől 500 m-re, a kulturális élet központja - a Gárdonyi Géza Színház mellett található. Mind egyénileg utazó Vendégeink, mind a konferenciákra érkező Vendégek részére előny, hogy a szállodából a város legfontosabb nevezetességei, múzeumai, belvárosi szórakozóhelyei és éttermei könnyűszerrel, gyalogosan megközelíthetők.
A pihenni, sportolni vágyóknak a szomszédos közeli Érsekkert, Eger legnagyobb parkja kínál kikapcsolódási lehetőséget. Közvetlenül a park mellett található a város népszerű strandja, és a gyógyvizéről híres patinás Török fürdő.
A század eleji barokk stílusú Park Hotel ****, - Eger első szállodája, névadásának 50. évfordulóját eredeti, barokk pompájának megszerzésével ünnepli és a 2007 márciusában elkezdődött felújítási munkálatokat követően a négycsillagos szálloda 2007. júliusától fogadja Vendégeit - míg a Hotel Eger*** - mely a 2004-es teljes átépítést követően Észak-Magyarország egyik legmeghatározóbb wellnes-konferencia szállodájává vált, - szeretettel várja régi és új Vendégeit!

 

Hotel Korona Eger Konferencia és Wellness szálloda ****
3300 Eger, Tündérpart 5
Tel.: 06-36/36-313-670 Fax: 06-36/36-310-261
E-mail: info@koronahotel.hu

Eger első magánszállodája a történelmi belváros legcsendesebb részén zöld övezetben található. Zöld, környezetbarát szállodánk légkondicionált 4* és 3*-os szobákkal biztosít lehetőséget szélesebb vendégkör elhelyezésére, luxus és elnöki lakosztályokban, superior, standard szobákban, családi apartmanokban.
Szállodánk teljes körű szolgáltatásokat nyújt úgy a pihenni és regenerálódni vágyóknak, konferencia résztvevőknek, mint a borturizmust preferáló vendégek részére.  Wellness - fitness részlegünk teljes körű regenerálódást biztosít, gyógy- és sport masszőrök segítségével.

 

Agriafitness
3300 Eger, Szálloda utca 1-3.
Tel.: 00-36/ 36-323-733
E-mail: tamasboros@agriafitness.hu

Teljes, boldog, és egészséges!
Igen!...képzeld el egy pillanatra tökéletesen egészséges vagy! Stressz, aggodalom, és gond nélküli az életed! Képzeld el, legegészségesebb a testsúlyod, a vérnyomásod tökéletes, és nem használsz gyógyszeres kezelést. Nem tüsszentettél már egy ideje, boldogabb vagy mint valaha, és több energiád van mint még soha!
Ez lehetne a valóság is! Mi ezen vagyunk, hogy ellássunk tiszta, lépésröl-lépésre információkkal, hogy mind ez megtörténhessen Veled!

 

Szállodák

Gyógyfürdők

Szépségápolás

Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink