HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Főtt kukorica csiliporral

Bővebben


        Debrecen

Leírás

Debrecen környéke már az ókorban is lakott hely volt. Az időszámítás utáni nyolcadik évszázad végéig vándorló életmódot folytató magyar nép Közép-Európába érkezéséig (a honfoglalásig) sok-sok nép (vandálok, gótok, szarmaták, gepidák, avarok, bolgárok) lakta, uralta e tájat. A mai Debrecen pereme gyakran volt nagy birodalmak, népek közötti határvidék. A város északi részén lévő Nagyerdőben és a keleti erdős pusztákon megtalált Ördögárok is nagy határvédelmi rendszer része volt. (A védővonalat képező mély és széles árok - amelyen az átjutást az oldalába és mélyébe beásott kihegyezett rönkfák akadályozták - egy kis rekonstruált része ma is látható a városból keletre, a Vámospércs felé vezetõ út déli oldalán, a „Zsuzsi" erdei kisvasút csereerdői megállójánál.) A négy égtájat összekötő utak találkozásánál több falu összeolvadásából létrejött Debrecen településtörténete a honfoglalás utáni évszázadokban alig ismert. Annyi bizonyos, hogy a tatárjárás utáni évtizedekben kezdett kiemelkedni a környékbeli falvak közül. A város neve 1235-ben, egy egyházi okiratban olvasható először.

Bővebben: várostörténet

Látnivalók

Programok, szórakozás

Cívis Grand Hotel Aranybika ****
4025 Debrecen, Piac u. 11-15.
Tel.: 00-36/ 52-508-600 Fax: 00-36/ 52-421-834
E-mail: aranybika@civishotels.hu

Debrecen szívében, a Nagytemplom szomszédságában található a csaknem 100 éves, patinás Cívis Grand Hotel Aranybika****. A szálloda 1915-ben épült szecessziós stílusban Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok tervei alapján.

 

Best Western Hotel Kálvin ***
4026 Debrecen, Kálvin tér 4.
Tel.: 00-36/52-418-522 Fax: 00-36/52-525-301
E-mail: kalvin@bestwestern.at

A szálloda a történelmi városközpontban, a Református Kollégium és
Nagytemplom közelében, a hangulatos kálvin téri Udvarházban található. A hotel központi fekvésénél és családias hangulatánál fogva mind a családok, mind pedig az üzletemberek kedvelt szálláshelye. Superior szobáink szokványostól nagyobb mérete lehetővé teszi, hogy még pótágyazás esetén is kényelmesen érezhetik magukat vendégeink, a parkettás és erkélyes, külön kis teakonyhában elhelyezett mini bárral, ingyenes tea, kávé bekészítéssel, ingyenes vezeték nélküli internet lehetőséggel felszerelt szobákban. Kedves vendégeink részére igény esetén, nemdohányzó szobák is rendelkezésre állnak.

A télikert hangulatú, üvegtetős Cívis Étteremben a magyar és nemzetközi vendéglátás mesterműveit kínálják. Nyáron a teraszon a szabadban grillezett ételek készülnek Vendégeinknek. Vegetáriánus ételek is szerepelnek az étlapon. Egészségtudatos Vendégeink számára ízletes svédasztalos reggelinket CIVIS WELLNESS reggeli sarokkal egészítettük ki, ill. éttermünkben speciális CIVIS WELLNESS étlapról is választhatnak, ahol feltüntettük az egyes fogások kalóriaértékét is - ezzel is segítve Vendégeinket a napi szükséges energiabevitel tervezhetőségében. Gösser Drink Bár és terasz (nyáron élő koncertek) is várja a Vendégeket.

Szauna, a Cívis Grand Hotel Aranybika Wellness Centrumának (medence, jakuzzi, szauna, infrakabin, gőz- és illatkamra) és fitnesztermének használata (vendégeink számára ingyenes), masszázs, pénzváltás, hitelkártya elfogadóhely, üdülési csekk elfogadóhely, egészségpénztári kártyák elfogadása, hotelszéf, parkoló, piperemosás, vasalás, taxi, business sarok, internetcsatlakozás, szobaszervíz, kívánságra gyermekfelügyelet. Programszervezés (egyéni programok Hajdú-Bihar Megye, ill. a Nyírség látványosságaihoz és a Hortobágyra).

 

Anita Fitnesz
4024 Debrecen, Piac u. 68. I./ 2.
Tel.: 00-36/ 52-440-042 Fax: 00-36/ 52-534-979
E-mail: anitafitnesz@tvn.hu

Fő tevékenységi körünkbe elsősorban a fizikai közérzetet javító szolgáltatások tartoznak, melyek gépekkel végzett kezelések ( Hypoxi Trainer, Ultratone, Hullámmasszázs, Infraszauna, Szolárium), de emellett a vendégeink még az aerobikot, női tornát, hastáncot és a műkörömépítést is igénybe vehetik. Az elmúlt 5 év összesen 1000 megelégedett kliens bizonyítja, hogy a barátságos, családias környezet és a kedves kiszolgálás hosszú távon is visszatérő vendégeket eredményez. A lakásból átalakított, a galériával együtt 140 m2-en személyre szabottan ajánljuk szolgáltatásainkat. A szalonba érkezo vendéget a háziasszony segíti az eligazodásban. Visszajáró vendégeinket keresztnevükön szólítjuk, a kezelések és az órák után pedig ingyen ásványvizet és (természetesen) cukormentes teát biztosítunk. Munkatársaimat szakmai múltjuk alapján választottam ki. Szakértelmüket folyamatos továbbképzésekkel biztosítjuk. Számunkra ugyanis az a fontos, hogy minden egyes vendégünk megelégedetten és csinosabban illetve feszesebben távozzon.

 

Delta Fitness Club
01 Debrecen, Péterfia utca 2
Tel.: 00-36/ 52-419- 888

Napjainkban a testi és lelki egyensúly elérése igen nehéz. Mindez a Delta Fitness termében mindenki számára elérhetővé válik széles körű szolgáltatásainkkal. 2000-től kifogástalan környezetben várjuk kedves vendégeinket, ehhez járul hozzá a klímatizált termünk. Hiszünk abban, hogy az aktív pihenés tud igazán eredményes lenni.
Ehhez nyújtanak segítséget széles körű programjaink, ami hozzájárul az ön egészséges életmódjához. Folyamatosan bővülő Atlas gépeink biztosítják hogy egész testét megmozgassa.

Változó akciókkal várjuk meglévő és leendő vendégeinket!

 

Corpus Fitness
00 Debrecen, Oláh Gábor utca 5.
Tel.: 00-36/ 52-450-450
E-mail: info@corpusfitness.hu

Cégünk 1996. novemberében kezdte meg működését 180 m2-en 2 db szoláriummal, 1 db 6 férőhelyes szaunával, valamint 20 db kondigéppel.
Az évek folyamán folyamatosan bővítettük szolgáltatásainkat illetve színvonalunkat. Jelenleg mintegy 1500 m²-en az alábbi szolgáltatások állnak a kedves vendégeink rendelkezésére: 3 fekvő és 2 álló szolárium, masszázs, különböző aerobik órák, Magyarország egyik legnagyobb kardió gépparkja (futópad, taposógép, kerékpár, elliptikus tréner) illetve a fitness teremben 70 db TechnoGym típusú edzőgép.
Újdonság az ingyenesen igénybe vehető gyermekmegörzőnk, szakképzett felügyelővel.

Legújabb fitness termünk 2005. szeptemberében nyitotta meg kapuit a Kassai úton található Campus Hotel épületében. Jövőbeli terveink között szerepel további fitness termek nyitása a város különböző pontjain, ezzel is minél elérhetőbbé téve szolgáltatásainkat leendő vendégeink számára. Az átjárhatóság a termek között biztosítva lesz.
Könnyített fizetési lehetőségeink: egészségpénztári tagság, étkezési utalvány, sport utalvány, Cora pontok.

A mai felfokozott élettempójú világunkban egyre többen választják kikapcsolódásképpen a fitnesst és a wellnesst. Adjon lehetőséget Ön is szabadidejének egészséges eltöltésére!

 

 

Campus Fitness
01 Debrecen, Kassai út 26.
Tel.: 00-36/ 52-459-459
E-mail: info@corpusfitness.hu

A Campus Fitness - Debrecen legújabb fitness terme - 2005. szeptemberében nyitotta meg kapuit a fitness lelkes követői előtt a Campus Hotel „A" épületében, a Kassai út 26. szám alatt.
A Campus Fitness a már 1996 óta működő Corpus Fitness legújabb terme, melynek megnyitásával elsősorban a Campusban lakó és tanuló egyetemistákat céloztuk meg, de természetesen várja mindazokat akik kedvet éreznek egy kis mozgáshoz, alakformáláshoz. AMindezekhez természetesen hozzá tartozik az udvarias kiszolgálás, kulturált öltözők, beléptető rendszer. Cégünk a Magyarországon működő összes egészségpénztárral szerződésben áll, illetve az összes forgalomban lévő étkezési utalványt beválthatják nálunk.
Újdonságnak számít, hogy a Debreceni Egyetemeken tanuló hallgatók a testnevelés órát nálunk is teljesíthetik, melyről a félév végén igazolást adunk. Ezzel is próbáljuk mozgásra buzdítani a fiatalokat, akik szinte egész napjukat a könyvek mellett töltik. Az agynak ugyanis szüksége van a fizikai megterhelésre, ahhoz hogy megfelelően tudjon teljesíteni.

Mindezek mellett folyamatos akciókkal várjuk a hozzánk látogatókat! Keress fel minket!

 

 

Desino Gyógymód Ezoterikus Masszázsszalon
4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12/c földszint
Tel.: 00-36/ 30-696-4319
E-mail: info@desinogyogymod.hu

Kellemes, nyugodt környezetben várjuk minden kedves vendégünket Debrecen legújabb és egyik legnagyobb masszázsközpontjában, a Bethlen utcai teraszház földszintjén. Exkluzív környezetben barátságos hangulat fogadja Önt.

Speciális szolgáltatásunk a talpreflexológia. Tapasztalt mentálhigiéniás szakembereink felerősítik a szervezet öngyógyító képességeit a talpon lévő reflexpontok stimulálásával, ezzel elősegítve a salak- és méreganyagok kiürülését és az egész test energiával való feltöltését, amellyel visszaállítható és megőrizhető a test egészséges állapota.

 

Hotel Divinus *****
4032 Debrecen, Nagyerdei körút. 1.
Tel.: 00-36/52-510-900 Fax: 00-36/52-510-901
E-mail: reservation@hoteldivinus.hu

Az ötcsillagos Hotel Divinus megnyitásával korona került a debreceni szállodahálózatra. A belvárostól sétatávolságra található, a mediterrán világ színeit viselő, emberközeli szálloda egy új minőséget és szemléletmódot jelent a szállodaiparban. Egyedülálló fekvése egyszerre nyújtja egy városi és egy zöldövezeti szálloda előnyeit és kényelmét. A klasszikus bútorokat modern köntösben bemutató 179 szobával és a 21. század elvárásainak megfelelő technikai felszereltségével méltó képviselője Magyarország legdinamikusabban fejlődő nagyvárosának.

 

Professszőr szörtelenítő szalon
4032 Debrecen, Nagyerdei körút 48.
Tel.: 00-36/20-580-1522
E-mail: info@szormentes.hu

Borotválás. Gyantázás. Csipesz. Fájdalmas és gyakran maradandó nyomokat hagyó eszközök voltak eddig a szőrtelenítés egyedüli lehetőségei. Az, hogy megszabaduljunk a nem kívánatos szőrzetünktől gyakran fájdalmas volt. Később jött a lézeres szőrtelenítés, amely ugyan fájdalommentes volt, de meglehetősen időigényes és drága.
Egy vonzó férfi mellkas, selyem sima női láb éppúgy megoldható az IPL villanófényes szőrtelenítés új eljárásával, mint a hormonháztartás zavaraiból eredő arc- vagy állszőrösödés.

Néhány kezelés segítségével véglegesen megszabadulhat a kellemetlen szőrszálaktól ártalmas mellékhatások nélkül.

Önnek nem kell mást tennie, csak bejelentkeznie. Nincs várakozás. Kényelmes környezetben, nyugodt légkörben, egy kávé vagy egy üdítő mellett, beszélgetve végezzük el a kezeléseket. Egy kezelés mindössze néhány perc, maximum fél óra, a kezelt felület nagyságától függően.

 

Szállodák

Gyógyfürdők

Szépségápolás

Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink