HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Kagyló spenótos kosárkában

Bővebben


        XIII.Kerület

Leírás

Valószínûleg kelták, dákok, kvádok, jazigok jártak erre, majd i. sz. 16. körül a rómaiak meghódították Pannóniát, s a Duna lett a Római Birodalom
határa. A Fürdô-szigeten voltak Hadrianus helytartó melegvizes fürdôi, ahol nemcsak a késôbbi császár, hanem a gyógyulni és szórakozni vágyó polgárok
és katonák is áztatták tagjaikat. Lakomáról vendéglátóhelyek gondoskodtak. (Ekkor még három sziget sorakozott egymás mellett a Dunában: az
Árpád híd építésekor elkotort Fürdô-sziget északon, és a déli Festô-sziget, melyet a Margit híd építésekor egyesítettek a középsô szigettel.) A sziget két
végén római ôrtornyok magasodtak, a Duna bal partján pedig a hadászati szempontból jelentôs Transaquincumnak nevezett erôdítmény állt.

Bővebben: A Kerület története

Látnivalók

Programok, szórakozás

Danubius Health Spa Resort Margitsziget Superior ****
1138 XIII.Kerület, Margitsziget
Tel.: 00-36/1-889-4700 Fax: 00-36/1-889-4988
E-mail: msz.reservation@danubiushotels.com

A négycsillagos Danubius Health Spa Resort Margitsziget négycsillagos superior hotel és egyben gyógyszálloda Budapest szívében, romantikus környezetben, a patinás, 130 éves Danubius Grand Hotel Margitsziget szomszédságában található. Belső tereit a tágasság, a fény, a természetes színek és anyagok, valamint az elegáns design jellemzi. A szobák és nagy teraszos lakosztályok kényelme és panorámája Európa egyik legszínvonalasabb gyógyászati központjával, megújult szaunákkal, uszodával, valamint a napozóteraszon kialakított szabadtéri medencével egészül ki, melynek kezelései a margitszigeti természetes gyógyforrásokon alapulnak.

 

Masculin férfi kozmetikai szlon
1137 XIII.Kerület, Pozsonyi út 12
Tel.: 00-36/ 1-786-4642 Fax: 00-36/ 1-786-6449
E-mail: masculin@masculin.hu

Masculi férfi szalon, kizárólag férfiaknak.

 

Dagály Strandfürdő és Uszoda
1138 XIII.Kerület, Népfürdő u.36
Tel.: 00-36/1-452-4556 Fax: 00-36/1-452-4501
E-mail: dagaly@spabudapest.hu

A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 m-es uszodával. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, mellyel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett, és azóta is széles körű gyógyszolgáltatást biztosít vendégei részére.

A 25 m-es vízszűrő-forgató rendszerű, sátortetős uszodát 1983-ban nyitották meg. Jelenleg 10 különböző formájú és hőmérsékletű medence található a kellemes, festői környezetben.

2000-ben a strand területén található 2 nagy méretű termál ülőmedencét átépítették 4 modern vízszűrő-forgató berendezéssel ellátott medencévé, melyek gyermek-, termál ülő-, élmény és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást - pl. sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók - nyújt a fürdeni vágyóknak. 2002 nyarán megújult a gombamedence és a vese alakú medence, amelyet a tengerpart zúgását utánzó egyedi koncentrikus hullámokat keltő hullámgéppel láttak le.

 

Danubius Health Spa Resort Helia ****
1133 XIII.Kerület, Kárpát utca 62-64.
Tel.: 00-36/ 1-889-5800 Fax: 00-36/ 1-889-5801
E-mail: helia@danubiushotels.com

A négycsillagos gyógy-, wellness- és konferenciaszálloda közvetlenül a pesti Dunaparton, a Margitszigettel szemben fekszik. 262 kényelmes, klimatizált szoba - nemzetközi, magyaros és diétás ételek - tradicionális gyógyszolgáltatások és kúrák, változatos wellness és fitness programok - uszoda, szauna, termál medencék, jacuzzi, Danubius Premier Fitness klub, egyéni és csoportos foglalkozások - 9 konferenciaterem 400 fős maximális teremkapacitással, modern technikai felszereltséggel.

 

Palatínus Strandfürdő
1138 XIII.Kerület, Margitsziget
Tel.: 00-36/ 1-236-0040
E-mail: palatinus@bgyhzrt.hu

A Margitszigeten, természetvédelmi területen található strandfürdő Duna-parti strandként 1919-ben nyitotta meg kapuit. A nagymedence megépítésével 1921-ben alakult át strandfürdővé. Nagy népszerűsége miatt bővíteni kellett, ezért 1937-ben építészeti pályázatot írtak ki, amelyen Janáky István terveit fogadták el. Ezek alapján készült el a mai létesítmény, melynek medencéit a Szent Margit sziget termálforrásai táplálják. A 80-as évek második felében öt pályás csúszdát építettek. A hullámmedencével rendelkező ligetesített strandfürdőt a magyarok mellett sok külföldi vendég is felkeresi. Sportpályák és gyermekjátszóterek is kitűnő kikapcsolódási lehetőséget kínálnak minden korosztály számára. 2002-ben a strand medencéit korszerűsítették, vízszűrő-forgató berendezéssel látták el. Az úszómedencét háromrészesre alakították: úszó-, élmény- és strandmedencévé. Ezek közül az élménymedence nyakzuhannyal, pezsgőztetővel, sodrófolyosóval várja a fürdőlátogatókat.

 

Shangri Wellness Centrum
1133 XIII.Kerület, Dráva u. 17.
Tel.: 00-36/450-19-30 Fax: 00-36/450-19-31
E-mail: schiller.eva@shangri.hu

"A szépség, a karcsúság, az életöröm és a lélek energiája olyan ajándékai a természetnek, amiket magunknak tartozunk addig őrizni, amíg csak képesek vagyunk rá. Igyekszünk is mindent megtenni, hogy vigyázzunk ezekre a törékeny kincsekre, csak ne lenne annyi más, fontos dolgunk az életben...

Én is, akárcsat Te, azok közé tartozom, akik önmaguk kényeztetéséhez egyre kevesebb idővel rendelkeznek. Mindig arra vágytam, hogy legyen egy hely, ahová, ha egy-két órára beköltözöm, én vagyok a középpontban, ahol szakértő gondoskodással segítenek lelkileg és fizikailag a legjobb formában maradnom, ahol jó társaságban, lazán, örömmel, szenvedés nélkül épülök és szépülök. Mivel ilyen helyet sehol sem találtam, nem volt más választásom: megcsináltam én. Neked és magamnak.

Remélem, mielőbb találkozunk."

Schiller Éva

 

Oxygen Wellness Központ
1139 XIII.Kerület, Fáy utca 45.
Tel.: 00-36/888-3210
E-mail: info@oxygenwellness.hu

Amit kínálunk

 • ingyenes
  • parkolóhely
  • gyermekfelügyelet szakképzett óvónőkkel
  • 2 db törölköző, tusfürdő a vendégeink részére
 • 195 fős női, 152 fős férfi öltöző, nagyméretű faszekrényekkel berendezve
 • több, mint 20 féle aerobik óratípus (pl.: aerobik, zsírégető, step, step-kondi, kondi, dance, fitball, capoeira, gyermek torna, jóga, hastánc, kick-box, mélyizom torna, kismama torna)
 • 20 percenkénti órakezdés
 • a fitness és kardio teremben állandó 2 fő teremedző, akik ingyenesen állnak a vendégeink részére

 

Arena fitness
0 XIII.Kerület, Duna Plaza Bevásárlóközpont
Tel.: 00-36/ 1-239-4356
E-mail: info@arenafitness.hu

Korszerű fitness terem.

 

Danubius Premier Fitness Margitsziget
1138 XIII.Kerület, Margitsziget
Tel.: 00-36/ 1-889-4904,
E-mail: fittsal@margitsziget.danubiusgroup.com

A "Danubius Premier" Margitsziget márkanév alatt valósult meg Budapest egyik exkluzív fitness centruma, amely 400 m2-en, gyönyörű, a Margitszigetre nyíló panorámával várja vendégeit. A korszerűen felszerelt, legmagasabb igényeket is kielégítő centrum célja a fizikai és lelki egészség megteremtése és megőrzése.

Szakképzett fitness instruktoraink segítségével Ön az általános erőnlét és állóképesség növelése mellett, a test mozgékonyságát, hajlékonyságát is fokozhatja, részt vehet Aerobic óráinkon, egy előzetes állapot felmérés és konzultáció után elkészült, személyre szabott edzésterv segítségével.

Az igény szerinti folyamatos orvosi kontrollt, a nálunk működő dietetikus, kardiológus, belgyógyász, reumatológus illetve sebész orvosok biztosítják, valamint a szakképzett gyógytornászaink segítsége is igénybe vehető.

 

Danubius Premier Fitness Helia
1133 XIII.Kerület, Kárpát u. 62-64.
Tel.: 00-36/ 1/-889-5820
E-mail: helia.fitness@danubiushotels.com

Danubius Premier Fitness Clubunk, kétszintes a budai hegyekre és a Margitszigetre néző, igényesen felszerelt fitness teremmel várja vendégeit. Uszodánk 4 medencéjéből kettőben a Margitsziget ásványi anyagokban gazdag forrásvizében fürödhetnek vendégeink. A víz igen hatásos a krónikus degeneratív mozgássszervi rendellenességek, a csont és izületi problémák gyógyításában, illetve elősegíti a balesetek és műtétek utáni felépülést.

 

House of Harmony
1022 XIII.Kerület, Danubius utca 14.
Tel.: 00-36/ 30-380-3031
E-mail: info.hoh@gmail.com

Képzeljen el egy helyet, amely csenddel és nyugalommal kényezteti el, és teljes feltöltődést kínál egy csodálatos környezetben.egy hely, mely a harmóniáról szól, ahol felkészült, tapasztalt szakembereink minden kérdésükre válaszolnak. Itt egy pár óra alatt minden olyan luxusban része lehet, ami a jó közérzethez, a test és a lélek harmóniájához szükséges.

A diszkréciót szem előtt tartva, és a várakozás elkerülése érdekében, vendégeinket csak telefonon történő időpont egyeztetés alapján fogadjuk.

A szépség mindig belülről fakad, de ha nincs meg a belső lelki egyensúly, akkor a csak külső kezelés időleges szépülést eredményez.

SZOLGÁLTATÁSAINKKAL EGY MAGASABB SZINTŰ EGÉSZSÉGET KÍNÁLUNK, OLY MÓDON, AHOGY MÁSHOL EZT NEM TAPASZTALHATJA.

 

 

Ayurveda Szépség és Egészség Központ
1133 XIII.Kerület, Pozsonyi út 54 V/3
Tel.: 00-36/ 1-789-4953
E-mail: ayurveda@chello.hu

Magyarország első Ayurveda Központjaként a test, a lélek és a szellem harmóniájának fontosságát tartjuk elsődleges szempontként. Ehhez nem elég csak a fizikai kondíciónk megőrzése, nagyon fontos, hogy a lelkünk a testünkkel és a külvilággal egyaránt harmóniában legyen. A nyugati országok nagy cégei, illetve az emberek már felismerték annak jelentőségét, hogy az egészség megőrzése, illetve helyreállítása elsődleges feladat. Az egészséges emberek munkájukban, családjukban, a mindennapi életükben hatékonyabban tudnak részt venni. Az idő nem lehet kifogás számukra, mert egy betegség sokkal több időt és energiát igényel, nem beszélve a fájdalmakról, problémákról. Hazánkban is egyre többen ismerik fel azt, hogy az időben elkezdett kezelések mennyire megváltoztatják mindennapjaikat. Mi  is átérezzük ennek a jelentőségét. Ezért szolgáltatásaink és kezeléseink körét úgy állítottuk össze és úgy bővítjük hónapról hónapra, amelyek ennek az egységnek a megteremtését hivatottak szolgálni, illetve a visszaállítását segítik elő.

Az Ayurveda Szépség & Egészség Központ fő mottója:

" Az egészség mindenek felett!"

 

Clara Natura Medica
1132 XIII.Kerület, Csanády u. 11. fszt.
Tel.: 00-36/ 20- 9223-856
E-mail: biovita@enternet.hu

Orvosi vizsgálat . mágneses biorezonancia
Colon-hidroterápia
Testsúlyproblémák-diéta
Mélymeleg terápia-gyógytorna
Masszázs
Nyirokmasszázs
Fizikoterápia
Természetgyógyászat
Kineziológia
Számítógépes talpvizsgálat

 

Dr. Slim Egészség és Testsúlycsökkentő Központ
1133 XIII.Kerület, Kárpát utca 10.
Tel.: 00-36/ 1-359-7817
E-mail: info@drslim.hu

Ha már Te is kipróbáltál minden létező módszert, de a várva-várt eredmény elmaradt, itt az idő, hogy felkeresd a Dr. Slim Egészség és Testsúlycsökkentő Központunkat. Nálunk orvosaink és professzionális szakembereink, valamint a legmodernebb testkozmetikai kezeléseink garantálják, hogy végre elégedetten nézz a tükörbe, és lecseréld a ruhatárad.

Büszkén mondhatjuk, hogy azok, akik a Dr. Slim módszert választották, a kúra végén minimum 5 kg-mal lettek könnyebbek és legalább 1-2 mérettel kisebb ruhákat vásároltak maguknak.

Természetesen nem csak azokat várjuk, akik  fogyni szeretnének!

 

Mandala Day Spa
1133 XIII.Kerület, Ipoly utca 8.
Tel.: +36 1 491 0078
E-mail: reservation@mandaladayspa.hu

A Mandala Day SPA felejthetetlen emléket kínál minden érzékének! Harmónia és kikapcsolódás várja annak a különleges élménynek köszönhetően, amit a Tea Ház kínálata és a teljes körű SPA szolgáltatások nyújtanak. Kényeztesse magát a nyugalom újjászületett oázisában, amely kompromisszumok nélküli luxust kínál a szolgáltatások magas minőségén és a gyönyörű belső dizájnon keresztül. A Mandala Élmény a víz energiáján alapszik, amely körbeöleli a testet és a lelket a gyönyörű vízeséseknek, esőzuhannyal kombinált jakuzzinak, a tradicionális hammam-nak és a kényeztető fürdő és vizes rituáléknak köszönhetően. A Mandala Day Spa kínálatában közel 100 különböző Test, Arc, Kéz és Lábápoló kezelés található meg. Oldódjon fel magasan képzett, gondoskodó terapeutáink intuitív érintése alatt és engedje, hogy a SPA álom elkezdődjön!

 

Zöldvarázs Harmónia Szépségszalon és Barnítóstúdió
1137 XIII.Kerület, Tátra utca 5./a
Tel.: 00-36/ 30-439-2962

Szépnek lenni és szépnek maradni!

Arra törekszünk, hogy a zajos világot kívülhagyva, kellemes nyugodt környezetben megadhassuk mindazt vendégeinknek, amire fizikai és lelki téren szükségük lehet. Szalonunkban hangulatos környezettel és kellemes légkörrel várjuk a pihenni, felfrissülni és megújjulni vágyókat.

A szépségápoláson kívül, egészségmegőrző, betegség megelőző, állapotfelmérő, gyógyító szolgáltatásokkal és ingyenes tanácsadással állunk vendégeink rendelkezésére!
 
 
 

 

Nice Szépségszalon
1137 XIII.Kerület, Visegrádi utca 24.
Tel.: 00-36/ 1-787-2797
E-mail: pult@niceszepsegszalon.hu

Központban a szépség .

 

A1 Material wellness központ
1134 XIII.Kerület, Róbert Károly krt. 54-58. (Material Center 5.em.)
Tel.: 00-36/1-238-0764
E-mail: info@a1wellness.hu

1700 négyzetméteren (+500 nm tetõterasz) a legkorszerûbb gépparkkal várjuk a fitneszrajongókat: a súlyzósteremben többek között speciális Hammer erõfejlesztõ gépek, a kardiorészlegen LCD TV-vel szerelt Life Fitness kardiogépek találhatók; a 2db aerobik terem változatos óratípusokkal (lásd lejjebb), a kerékpáros (Spinning®) terem pedig az új Spinner NXTbike-okkal várja a zenés, csoportos edzés rajongóit. Hamarosan pedig elindul a Regatta Cycle, azaz a csoportos evezőóra is. 2006. május közepén nyitottuk meg a tetőteraszt, amely az első igazi Wellness-terasz a „város felett", az ötödik emeleten: napozó terasszal, jacuzzival, recortan gumírozott futópályával és műfüves területtel.
 

 

Blue Cardio Club
1137 XIII.Kerület, Kresz Géza utca 24-27.
Tel.: 00-36/1-239-6289
E-mail: info@bluecardio.hu

A Blue Cardio Club célja a fővárosi fitness és wellness központok között egy szolgáltatásaival és színvonalával is kiemelkedő életmód klub létrehozása. Szerencsés módon országunkban egyre növekszik az egészséges életmód népszerűsége, és ez a tendencia is alátámasztja, hogy igény van a komplex szolgáltatásokat nyújtó központokra. A Blue Cardio Club csapata azt szeretné, hogy vendégeink oldott hangulatban töltsék el idejüket nálunk, sportoljanak, ismerkedjenek vagy esetleg üzleti elképzeléseiket beszéljék meg klubunk keretein belül.

 

Napraforgó Szépségszalon
1136 XIII.Kerület, Tátra utca 28.
Tel.: 00-36/1-320-2049
E-mail: info@napraforgoszalon.hu

A napraforgó természetes szépsége, sokoldalú felhasználhatósága és nevében sejlő különleges tulajdonsága következtében lett névadónk és jelképünk.
Csodálatos tulajdonsága abban rejlik, hogy nem csak "elfogadja" az éltető napfényt, hanem aktívan tesz is azért, hogy a számára legjobban hasznosodjon az, amit megkaphat.
Ez motivál minket is és teszi vonzóvá e varázslatos növényt.
Vendégeinkkel közös célunk nekünk is, hogy amit az egészség, szépség, és kellemes közérzet érdekében tenni lehet, azt meg is tegyük.
Kérjük, szánjon egy kis időt megismerésünkre.

 

Szállodák

Gyógyfürdők

Szépségápolás

Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink