HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Gombás töltött puffancs

Bővebben


        Hírek, érdekességek

« 1 2 3 4 5 6 7 »


Edzés hőségben

wellness & mozgás

Bár itt a kánikula, nem szabad leállni a szabadban való edzéssel, mozgással. Próbáljuk ki az alább felsorolt tippeket:

2011. 07. 12.

 

Jóga a boldog nőiességért

wellness & mozgás

Azt tartja a monda, hogy a világon a második lény, aki a jóga tudását birtokolta egy nő volt, mégpedig nem más, mint Siva isten felesége Parvatí, a hegyek leánya. Azóta sok-sok követője akadt széles e világon, bár a legutóbbi időkig, ez általában nem csoportos gyakorlást és főként nem kizárólag testtartások (ászana) gyakorlását jelentette. Tény azonban, hogy ha manapság bemegyünk egy csoportos jógaórára, ott általában a nők képviseltetik magukat nagyobb számban.

2011. 07. 08.

 

Helyes táplálkozás edzés előtt és után

wellness & mozgás

A fogyás legfontosabb eleme a helyes táplálkozás, és elengedhetetlen az edzés során elért teljesítmény növeléséhez is. A táplálék adja a fűtőanyagot a maximális teljesítményhez, és az edzés után beindítja a szervezet helyreállítási folyamatát.

2010. 10. 18.

 

Rossz szokások, melyek hátfájást okoznak

wellness & mozgás

Hátfájást nemcsak a hirtelen rossz mozdulat vagy a nagy súly emelése okozhat. Meglepő, mennyi apró rossz szokás vezethet fájdalmas állapothoz.

2010. 06. 15.

 

Jógával az immunrendszer erősítéséért

wellness & mozgás

A jóga reneszánszát éli, amit elsősorban a test erősítése és hajlékonyságának fokozása terén elért látványos eredményeinek köszönhet, de kevesen tudjuk, hogy amikor rendszeresen gyakoroljuk a jógát, akkor nem csak az izmokra és az ízületekre, a koncentrációra és a fizikai erőnlétünkre vagyunk jó hatással, hanem megacélozzuk immunrendszerünket is.

 

2009. 11. 26.

 

A testmozgás hatásos a depresszió ellen

wellness & mozgás

Igaz, hogy a kutatási eredmények vegyesek, ám a legtöbb depresszióban szenvedő ember esküszik a testmozgás, az edzés jótékony hatására.

2009. 11. 09.

 

Mozogjon mindenki-De így?

wellness & mozgás

Mozgás ez is, bár nem ajánlott kipróbálni. Kíváncsi vagy?

2009. 10. 31.

 

Mozgással a nátha ellen

wellness & mozgás

Ahogy hűvösre fordul az idő, egyre több ember lesz náthás. Ezen könnyen lehet azonban segíteni, ha a mozgást mindennapos tevékenységgé tesszük.

2009. 10. 26.

 

Tévhitek a hátfájással kapcsolatban

wellness & mozgás

Legyen szó éles fájdalomról vagy tompa sajgásról, a hátfájás előbb-utóbb mindenkit utolér. Tíz emberből nyolc szenved hátfájástól az élete során. Gyakori probléma, és sok tévhit terjed vele kapcsolatban.

2009. 09. 28.

 

Fontos a helyes testtartás

wellness & mozgás

A görnyedt testtartás nemcsak nyak- és hátfájást okozhat, hanem a belső szervek összenyomásával azok működése is romlik.

2009. 08. 31.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink