HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Aszalt szilvás muffin

Bővebben


        Hírek, érdekességek

Új megoldás a köszvényre

wellness & egészség

Amerikai kutatók egy olyan gyógyszert fedeztek fel, ami a húgysavszint szabályozásával segítséget jelenthet a nehezen beállítható köszvényes betegek számára.

A köszvény kialakulásában kulcsfontosságú folyamat, hogy a vérben túl sok húgysav jelenik meg. Ez lehet akár a fokozott képződés eredménye, akár a szervezetből való lassult kiürülés következménye. A többletként jelen lévő húgysav kristályokat alkot az ízületekben -elsősorban az öregujjban, a lábfejben, a bokában és a térdben - és fájdalmas gyulladás kialakulásához vezet.  

A kezelés olyan gyógyszerekkel történik, amelyek csökkentik a húgysav szintjét a vérben. Sajnos azonban néhány beteg nem tolerálja ezeket a gyógyszereket, vagy nem sikerül panaszmentességet elérni.

A legújabb kutatások során sikerült egy olyan molekulát kifejleszteni, ami a húgysavmolekulákat olyan vegyületekké alakítja, amelyek jobban oldódnak, így könnyebben kiürülnek a szervezetből.

„A kezelés során általában az a cél, hogy a szérum húgysav szint 600 milligramm per deciliteres szint alá csökkenjen, ezt az új gyógyszer nagyon gyorsan eléri" - fogalmaztak a kutatók. - „Talán az a legfontosabb, hogy ezt a hatást azoknál a betegeknél is kifejti, akiknél a korábbi terápiás próbálkozások kudarcba fulladtak."

A kutatók a peglotikáz nevű molekula hatását 41 betegen vizsgálták. A pácienseket véletlenszerűen négy csoportba osztották, és 12 héten át kéthetente 4 vagy 8 mg, vagy pedig négyhetente 8 vagy 12 milligramm gyógyszert adtak.

A vizsgálat során azt tapasztalták, hogy az injekcióval beadott gyógyszer hat órán belül csökkentette a páciensek húgysavszintjét, és ez a hatás a két magasabb dózist kapó csoportban fennmaradt végig a vizsgálati idő alatt. A kezelés során a páciensek 88 %-ánál következett be a köszvény fellángolása. A leggyakoribb szövődmény a vesekő, az ízületi fájdalom, vérszegénység, fejfájás, izomfájdalmak, hányinger és láz voltak. A szerzők szerint a legtöbb mellékhatás enyhe súlyosságú volt.

A szabadalmazott gyógyszerrel való további tapasztalatokat októberben teszik közzé a szerzők, az Amerikai Rheumatológiai Szakmai Kollégium éves ülésén.

Forrás: http://www.informed.hu/ 

2008. 09. 16.

 

További cikkeink

Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját
Új remények a glaukóma kezelésében
Kiderült, mi okozza a hőhullámokat!
A passzív dohányosokat is fenyegeti az érszűkület
A hormonok előre jelezhetik az asztmás rohamot
Pajzsmirigy-betegségek: a TSH érték önmagában kevés a diagnózishoz
Mit mutat a panoráma röntgen?
A szívbetegségek kockázata megbecsülhető
Összes cikk

rss Hírek RSS
 
Új hozzászólás írása regisztrált és bejelentkezett látogatók számára lehetséges

 
Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink