HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Boros narancskrémtorta

Bővebben


        Hírek, érdekességek

Mozgásunk mindent elárul

wellness & mozgás

Korábbi kutatások során kiderült, hogy egy ember járásából rengeteg dologra lehet következtetni: az illető nemére, korára, sőt hangulatára is.

Egy most megjelent cikk szerint a férfias mozgást úgy érzékeljük, mintha az illető felénk tartana, a nőiest pedig, mintha épp a velünk ellenkező irányba mozogna.  

A cikk alapját képező kutatás során a tudósok önkénteseket kértek meg, hogy elemezzék a modellek mozgását. A modellekből a megfigyelők csak az ízületeik mozgását látták, így alakjukból nem tudtak következtetni a modell nemére és korára.

Rendkívül érdekes volt a kísérlet - nyilatkozta Dr. Rick van der Zwan, az ausztrál Southern Cross Egyetem munkatársa - Hiszen ha valakinek csak a körvonalát és az ízületeit látjuk, akkor mozgás nélkül nem tudjuk eldönteni az illető merre néz. Azonban amint elindul, azonnal képesek vagyunk megmondani, hogy férfit, nőt, időset vagy fiatalt látunk, és hogy az illető dühös vagy boldog. Mindezt csupán a mozgásból."

A korábbi kutatások során főleg férfi modelleket alkalmaztak. Az ilyen kutatások alatt a tudósok felfigyeltek egy érdekes jelenségre: bár a megfigyelések során igen nehéz megmondani, hogy a modellek felénk sétálnak, vagy épp az ellenkező irányba, a megfigyelők szinte minden esetben azt látták, hogy a modell feléjük mozog. Ez a tudósok szerint azért van így, mert a férfiak mozgását felénk irányulónak érzékeljük, a nőket pedig ellentétes irányúnak.

Ez a jelenség teljesen független a megfigyelő nemétől - nyilatkozta Dr. van der Zwan - Úgy gondoljuk, a biológiai mozgás fontos jelzéseket hordoz és támpontokat adhat olyan esetekben, amikor más tájékozódási tényezők bizonytalanok illetve elégtelenek. Bár további kutatások szükségesek a jelenség pontosabb megértéséhez, egyértelmű hogy valamilyen mélyen gyökeredző ösztönös észlelésről van szó."

Forrás: Medipress

2008. 09. 12.

 

További cikkeink

Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját
Új remények a glaukóma kezelésében
Kiderült, mi okozza a hőhullámokat!
A passzív dohányosokat is fenyegeti az érszűkület
A hormonok előre jelezhetik az asztmás rohamot
Pajzsmirigy-betegségek: a TSH érték önmagában kevés a diagnózishoz
Mit mutat a panoráma röntgen?
A szívbetegségek kockázata megbecsülhető
Összes cikk

rss Hírek RSS
 
Új hozzászólás írása regisztrált és bejelentkezett látogatók számára lehetséges

 
Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink