HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Firenzei halfilé

Bővebben


        Magazin

wellness & utazás

 

Nem mindegy, milyen napkrémet kenünk magunkra

wellness & utazás

 

Bár időjárásunk az elmúlt hetekben meglehetősen változékony volt, szinte már mindennapinak mondhatók a monszunszerű esőzések, azért ha előbújik a nap, bizony jobb, ha védekezünk a káros sugarai ellen, egyrészt UV-szűrős napszemüveggel, másrészt megfelelő faktorszámú napkrémmel.

2009. 07. 06.

 

Utazási trombózis: Ön veszélyeztetett?

wellness & utazás

 

A téli-nyári időszakban egyaránt népszerűek az egzotikus nyaralóhelyek, sokan pedig munkájuk miatt utaznak távoli országokba. Az úticél elérését sok esetben akár 10-12 órás, repülőút előzheti meg. A hosszú ideig egy helyben történő ülés és a csökkent mozgás hatására, az erre hajlamos egyénekben az alsó végtagok vénáiban vérrög képződhet, mely a tüdőbe jutva létfontosságú ereket zárhat el és ezzel egy életveszélyes állapothoz, tüdőembóliához vezethet.
 

2009. 06. 26.

 

Gyógymódok leégésre

wellness & utazás

A leégést, okos viselkedésünkkel meg tudjuk előzni. Ha kisgyermek korunkban minél kevesebb ideig tartózkodunk leégésig a napon, felnőtt korban annál kevésbé leszünk hajlamosak a leégésre. A legelső dolog, amit tegyünk a leégés megelőzése. A táplálkozásunkra való odafigyelés is könnyítheti. Ha már nem sikerült megelőznünk és bekövetkezett a legrosszabb, vagyis vörös rákként sivalkodunk a legpuhább lepedőnkön, kövessük Margit néni tanácsait!

2009. 06. 17.

 

Rapülőjegy vásárlási tanácsok

wellness & utazás

 

Érdemes időben, az utazás előtt akár hónapokkal is eldönteni az utazás időpontját, célállomását, mert ha korán foglalunk, sokkal kedvezőbb áron juthatunk repülőjegyhez.

2009. 06. 17.

 

Horvátország nemzeti ételei, horvát gasztronómia

wellness & utazás

 

Tipikus horvát konyháról nem beszélhetünk. Horvátország történelmének, és fekvésének köszönhetően különböző régióinak más és más tipikus főztjei vannak. Ráadásul a különböző horvát területek ízei sem tipikus horvát ételek. Horvátország rengeteg hatásnak volt kitéve történelme folyamán, így a horvát ízek tulajdonképpen görög, magyar (Szlavóniában), török (Horvátország szívében), és olasz (Isztriában, és Dalmáciában) ételek "horvátosított" változatai. Természetesen szerb, és bosnyák ételek közül is sok megkóstolható Horvátországban.

2009. 06. 04.

 

Autózás télen- hogyan készítsük fel a verdánkat?

wellness & utazás

 

A hideg fagyos téli reggelek, a nehezen, vagy egyátalán nem induló autók sok autótulajdonos számára valóságos küzdelmet jelentenek. Ezt az indítást befolyásoló berendezések kellő időben történő átvizsgálásával tudjuk elkerülni.

2008. 11. 20.

 

Újjáépítik Artemisz epheszoszi templomát

wellness & utazás

 

A törökországi Selcuk mellett harmadjára is felépülhet az ókori hét csoda egyik legszebb darabja: az epheszoszi Artemiszion egyszerű rekonstrukció helyett a modern világ egyik legkorszerűbb, és legszebb művészeti és kulturális központjává válhat majd.

2008. 11. 04.

 

Az újkori világ 7 csodája

wellness & utazásAz ókori világ hét csodájából csak az egyiptomi piramisok maradtak fenn, ezért eljött az idő "a világ hét új csodájának" kiválasztására. A hét új világcsoda kiválasztását  Bernard Weber svájci üzletember és filmproducer kezdeményezte hét évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy kiegészítsék az ókori világ hét csodájának listáját. Az internetes szavazás eredményhirdetésére a hétvégén került sor.

2008. 10. 30.

 

Pompejivel vetekszik Ostia romvárosa

wellness & utazás

 

Az egykori ókori római kikötő, Ostia romjai soha nem keltették fel a Pompejihez mérhető érdeklődést, mert a várossal egy katasztrófa pusztításai helyett csupán a feledés végzett. A most felújított épületek és freskók azonban újraéleszthetik a helyi turistaforgalmat.

2008. 10. 04.

 

Ókori föníciai vitorlással hajózzák körbe Afrikát

wellness & utazás

 

A föníciaiak után 2500 évvel egy ókori vitorlás pontos másán kívánja körbehajózni Afrikát társaival egy angol üzletember. A csapat vasárnap indul Szíriából. 
 

2008. 08. 17.

 
Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink