HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Tarhonyás csirkezúza

Bővebben


        Magazin

wellness & egészség

Wellness és egészség rovatunkban az egészség megőrzéséhez hasznos tippeket kaphatnak
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »


Méregtelenítő hétvége 3. rész

wellness & egészség

 

Péntek 21 óra -Iszapkezelés

Az iszapkezelés az egyik legrégebbi gyógymód. Már az ókori Egyiptomban és Rómában is használtak iszappakolásokat, és maszkokat a különféle betegségek gyógyítására, valamint szépségápolásra is. A kúra részeként gyakran más gyógyfürdőkezelések mellet használták. A gyógyászatban használt iszap a gyógyforrások környékéről származik, hiszen éppen magas ásványi anyag tartalma miatt tulajdonítják gyógyító hatását.

2007. 10. 05.

 

Gyógyhatású gyömölcsök 1. Az alma

wellness & egészség


A rózsa-félék családjába tartozik. Az egész világon jól ismert és mivel jó alkalmazkodó képességû, szinte minden égöv alatt megterem.
Az almát a rómaiak is ismerték és fogyasztották, a mai választék-bõvülés ebben a században alakult ki, nemesítéssel és keresztezéssel. Számos fajtáját ismerjük, a nyári almától a késõ õszi fajtáig, ami csak télen kapja meg igazi zamatát. Az alma, jól bírja a szállítást, ennek köszönheti, hogy eljuthat mindenûvé, ahol ember él.

2007. 10. 04.

 

Méregtelenítő hétvége 2. rész

wellness & egészség

Péntek 20 óra- vizualizáció

A vizualizáció a meditáció egyik formája. Ahhoz, hasonlóan segít lehiggadni, összpontosítani, ráadásul még sok előnnyel jár: javíthatja a memóriát és összpontosítást, megszabadít a stressztől, enyhít bármiféle függőséget. Meg fogja látni, milyen nagy segítséget jelent, ha ezen a hétvégén a megszokott ételeket vagy  a dohányzást kívánja.

2007. 10. 01.

 

Méregtelenítő hétvége 1. rész

wellness & egészség

Péntek 19 óra- vacsora

Elkezdődik a méregtelenítés. Ettől az időponttól kezdve az egészhétvége folyamán csak friss és lehetőség szerint biotermesztésű gyömölcsöt és zöldséget fog fogyasztani.

 

2007. 09. 28.

 

Fitaminok

wellness & egészség

„Ételed legyen orvosságod!" - Hippokratész ezt már Krisztus születése előtt 400 évvel kimondta. Az európai orvoslás atyja az akkori körülmények között 83 évig élt, s ez igen szép teljesítménynek számított!

Az ókori Egyiptomban a megelőzésben és a gyógyításban is komoly szerepet kaptak a különböző növények. A káposztát, a lencsét, a hagymát és a fokhagymát gyógyító növényként tartották számon.

2007. 09. 26.

 

Természetes fájdalomcsillapítás

wellness & egészség

A betegségekre, sérülésekre, rossz egészségi állapotra általában a fájdalom figyelmeztet, tehát nemkívánatos, felszámolandó tünet, és megszüntetése csak egészségkárosító szerek alkalmazásával sikerülhet... Mindaddig, amíg nem ismerjük meg, s nem alkalmazzuk a természetes fájdalomcsillapító (mód)szereket...

2007. 09. 23.

 

Antioxidáns gyümölcsök

wellness & egészség


Gyakran találkozunk az antioxidáns kifejezéssel. A kozmetikumok antioxidáns-tartalma megvéd minket az öregedéstől és a korai ráncosodástól, az élelmiszereket „természetes antioxidánsokkal" tartósítják. Ha elég antioxidánst tartalmaz étrendünk, megelőzhetjük a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedéseket.

2007. 09. 20.

 

A fokhagyma és jótékony hatásai

wellness & egészség

A fokhagymának több fajtáját ismerjük. Nálunk két nagy csoportra oszthatjuk, ezek a tavaszi és az õszi fokhagyma. A tavaszi fokhagymát tavasszal ültetjük s az egész évre termeljük, mert eláll. Az õszi fokhagyma gerezdjei jóval nagyobbak, de ha melegben tároljuk, hamarosan megapad, kihajt.

2007. 09. 20.

 

Mogyoró - az egészség kulcsa

wellness & egészség

 

A mogyoró olajos, tehát egészségtelen. Legalábbis korábban ezt gondoltuk. A legújabb kutatások szerint azonban a mogyoró kifejezetten jót tesz az emberi szervezetnek: segíti egészségünk megõrzését és a szívbetegségek megelõzését, sõt, még az elhízás ellen is segít küzdeni.

2007. 09. 16.

 

Nélkülözhetetlen nyomelemek

wellness & egészség


Nyomelemek. Hogyan hatnak? Mi történik hiányukban? Ezt tisztázzuk a vas, a réz és a cink példáján...

2007. 09. 13.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink