HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Karácsonyi csokis süti

Bővebben


        Magazin

wellness & egészség

Wellness és egészség rovatunkban az egészség megőrzéséhez hasznos tippeket kaphatnak
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »


Az aszalt gyümölcs- gyümölcs aszalás otthon

wellness & egészség

Az aszalás az egyik legősibb konzerválási módszer. Segítségével gyümölcsöt rakhatunk el magunknak télire. A szárított és aszalt gyümölcs nem csak különleges ízű, de az elpárologtatott víz miatt tápanyag-koncentrációja is jelentős. Lássuk, mit és miért érdemes aszalni télre:

2007. 11. 10.

 

Őszi növénypatika - Szépítenek és gyógyítanak

wellness & egészség

  

 

Minden évben, de elsősorban a nedves és hideg évszakokban sláger a meghűlés, a nátha. Ezek elől gyakorlatilag senki sem menekülhet el

2007. 11. 10.

 

Gyógyhatású zöldségek 1. Az avokádó

wellness & egészség

 

Közép- és Dél-Amerikából terjedt el a spanyol megszállók által. Már az inkák termelték, és fogyasztották. Másképp alligátor körtének is hívják, mert körte alakú. Annak ellenére, hogy fán terem, és gyümölcsnek tartják, sokkal inkább úgy használják, mint a zöldségfélét.

2007. 11. 06.

 

Gyógyhatású gyümölcsök 7. A grapefruit vagy citrancs

wellness & egészség

 

 

A citrus félék családjában a legfiatalabb tag a citrancs, vagy más néven grapefruit. Néhány évtizeddel ezelõtt még csak egyfajta volt, ma megtalálhatunk rózsaszínû és piros belsejût is. Ízben, zamatban nem különböznek különösebben, csak árban, mondván a két újabb keletû nagyobb hatású antioxidans.

2007. 11. 02.

 

Nyers ételekben az élet ereje

wellness & egészség

 

Azt senki nem vitatja hogy az étkezés és életvitel jelentõsen kihat az egészségre. Abban viszont egyáltalán nincs egyetértés hogy mik is valójában az egészséges ételek, mi is valójában az egészséges étkezés. Ahány szakértõ, annyi válasz.

2007. 10. 31.

 

Gyógyhatású gyümölcsök 6. A bodza bogyó

wellness & egészség

 

Bodza Bogyó Sanbucus nigra
A bodzát nem kell bemutatni, a magyar népgyógyászatban ott van a kamilla mellett. Talán ez annak köszönheto, mert régebben ott lapult minden ház mezsgyéjén. Hogy melyik keletkezett, a hiedelem, vagy a szokás, hogy a mezsgyére karónak a könnyen gyökeresedo bodzát választották, vagy azért választották azt, mert már élt a hiedelem a védelmezo tulajdonságáról, ma már nehéz lenne kideríteni. Egy bizonyos, valamikor nagy becsben tartották oseink a bodzát, s a gyógyászatban megbecsült helyet kapott.

2007. 10. 28.

 

Gyógynövényekkel a stressz ellen

wellness & egészség


A stressz sok embernek okoz problémát, mégsem betegségnek, csupán az élet elmaradhatatlan velejárójának tekintik. őseink folyamatosan vadállatok vagy ellenséges emberek támadásainak voltak kitéve, s az emberi test hormonok elválasztásával válaszolt e fenyegetésekre.

2007. 10. 27.

 

Sóbarlang, sóterápia gyógyhatásai

wellness & egészség


Évszázadok óta köztudott, hogy a sóbányák, só-barlangok klímája, a sós tengeri levegő, gyógyító hatással van a különbféle légúti és légzőszervi betegségekre.

2007. 10. 25.

 

Masszázs ABC

wellness & egészség

A kényeztető, lazító és gyógyító maszszázsok egész tárháza jelent meg hazánkban is. Sokan nem tudnak azonban eligazodni az egyes masszázsfélék között, nem tudják, mikor, kinek melyik jön leginkább szóba, s mi történik a kezelések során. Cikkünkben a teljességre törekvés nélkül rövid, gyors eligazítást szeretnénk nyújtani az érdeklődőknek.

2007. 10. 24.

 

A bioptron lámpa és alkalmazásai

wellness & egészség


A Bioptron olyan módszert fejlesztett ki, amely pozitívan és finoman hat a biológiai rendszerre,célzottan ösztönzi az öngyógyító erőket, tehermentesíti a szervezetet, regeneráló folyamatokat indít be.

2007. 10. 24.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink