HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Csípős kínai keltekercsek

Bővebben


        Magazin

wellness & egészség

Wellness és egészség rovatunkban az egészség megőrzéséhez hasznos tippeket kaphatnak
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »


Meggy- az legjobb vitamin és antioxidáns forrás

wellness & egészség

 

Színben, nagyságban, érési időben számos fajtát különböztethetünk meg. Az első meggy az évben májusban kezd pirulni, ez a májusi meggy. Még néhány fajtája követi, de sem ízben, sem tartalomban nem múlják fölül a májusi meggyet.

2008. 06. 28.

 

Veszélyben a potencia!

wellness & egészség

 

A férfit sújtó egyik legsúlyosabb probléma, ha szexuális teljesítménye romlik. Ez éppúgy alapjaiban rendíti meg énképét, mintha egzisztenciálisan vesztené el a talajt a lába alól. Az esetek egy részében pszichés okok állnak a háttérben, azonban először a lehetséges szervi okokat kell kizárni.

2008. 06. 28.

 

A folyadékbevitel egészségmegőrző szerepe

wellness & egészség

Az emberi test jelentős részben - felnőtt korban átlagosan 60%-ban -  vízből épül fel. Éppen ezért a folyadékháztartás egyensúlyának minden életszakaszban kiemelt jelentősége van.

2008. 06. 19.

 

Soha többé lábgombát!

wellness & egészség

  

Körülbelül minden harmadik ember, aki felkeresi a bőrgyógyászt, valamilyen gombás megbetegedés miatt ül a váróban, és 90%-uknak lábgombája van! Úgy látszik, a tévéreklámok és a szórólapok ellenére még mindig nem tudunk eleget a megelőzésről és a kezelésről. Pedig - mint minden fertőzést - kellő higiéniával ezt is el lehet kerülni...

2008. 06. 17.

 

Anioxidánsok az egészségőrzők

wellness & egészség

 

Mi az az antioxidáns?
Valószínűleg nem először hallod az antioxidáns kifejezést. Akinek fontos a testi-lelki épsége, az rendszeresen időt szakít az egészséges életmódhoz kapcsolódó értekezések, cikkek olvasására, az e téren végzett új kutatások eredményeinek nyomon követésére. A szervezet idő előtti öregedési folyamataiért felelős káros szabadgyökök tevékenységének lassítása az elmúlt évek legfontosabb témája.

2008. 06. 16.

 

A füge és gyógyhatásai

wellness & egészség

  

A füge könnyen elérhetõ számunkra frissen vagy szárítva. Sok kertben húzódik meg a fügebokor. Ideje nemigen van nagyra nõni, mert, ha nincs védett helyen, vagy nem takarjuk be, az erõsebb tél elviszi az évi termést. Több fajtáját ismerjük, igyekezzünk olyan fajtát beszerezni, ami korán kezd érni, és folyamatosan terem õszig. Frissen fogyasztva kitûnõ, még befõttnek is felhasználják, de leggyakoribb formában szárítva jutunk hozzá.

 

 

2008. 06. 12.

 

Hagyományos kínai orvoslás az allergiaszezonban

wellness & egészség

  

Szőlőmaggal, aloe verával és korallból kivont kalciummal a szénanátha ellen

Egyre növekszik a szénanátha ellen küzdők között a természetes gyógymódok iránt érdeklődők száma. A hagyományos kínai orvoslásban (TCM) számos hatékony módszer ismert, mely már hazánkban is követőkre talált, így például az akupunktúra, a galagonya fogyasztása, a gyömbér-, az aloe vera- vagy a szőlőmag-kivonatot tartalmazó tea inhalálása.

2008. 06. 10.

 

A tradicionális Thai masszázs bemutatása

wellness & egészség

 

A thai masszázs a hagyományos thai orvoslás egyik alappillére, gyökerei Indiába nyúlnak vissza. A gyógynövénykúrával, gőzfürdővel együtt- része a thai orvoslásnak.
Gyakorlását a „metta = szerető kedvesség" (pali és thai Theravada Buddhista szó) fizikai alkalmazásainak tartják, és kifejlesztésére használják.

2008. 05. 20.

 

Tippek nőknek, az egészséges életért

wellness & egészség

Az atlantai Betegségellenőrző és Prevenciós  Központ  nevű civil szervezet szakértői segítségével összegyűjtött a hölgyek számra néhány egyszerű szempontot, tanácsot, amelyek betartásával sokkal egészségesebbé tehetk mindennapjaikat.

2008. 04. 28.

 

Kertészkedéssel a rák ellen

wellness & egészség

 

Ha palántákat választok, fél szemmel potenciális daganatellenes hatásukat figyelem. A málnának például jelentős tumorgátló hatása van, az őszi margitvirág kivonata pedig a leukémiás őssejteket is képes elpusztítani - írja Ralph W. Moss.

2008. 04. 07.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink