HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Citromos-tejfölös csirke

Bővebben


        Magazin

wellness & egészség

Wellness és egészség rovatunkban az egészség megőrzéséhez hasznos tippeket kaphatnak
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »


A Kaukázus kincse

wellness & egészség

 

Kisgyerekként két íztől idegenkedünk: a keserűtől és a savanyútól.
Ez utóbbi pedig igencsak hasznos. Savanyú tejkészítményeknek hívjuk a joghurtot és a kefirt. Fogyasztásuk nem csak gyermekkorban fontos.

2008. 09. 09.

 

Mégis rákmegelőző lenne a C-vitamin?

wellness & egészség

 

Nagydózisú C-vitamin, más néven aszkorbinsav injekciók alkalmazásával körülbelül 50%-kal mérsékelhető az agy-, petefészek- és hasnyálmirigy-daganatok tömege és növekedési üteme egerekben, számolnak be kutatási eredményeikről amerikai kutatók. A kutatók az aszkorbinsav daganatellenes aktivitását a daganatos sejteket körülvevő sejtközötti térben mérhető szabadgyök (hidrogén-peroxid) képződés alapján monitorozták.

 

2008. 09. 01.

 

Szokjon le a dohányzásról - hízás nélkül

wellness & egészség

 

Bizonyára nagyon sok dohányos határozta már el, hogy leszokik a cigarettáról. Nem kevesen viszont félnek abbahagyni a dohányzást, mert rettegnek attól, hogy meghíznak utána. Ha azonban megfogadunk néhány tanácsot, némi önuralommal rendelkezünk, és ügyelünk táplálkozásunkra, megtehetjük ezt a fontos lépést anélkül is, hogy híznánk.

2008. 08. 26.

 

Az alapos látásvizsgálat elengedhetetlen az iskolai sikerhez

wellness & egészség

 

Az iskolai élet csupa olyan feladat elé állítja a diákot, amelyek a látás kifogástalan működését feltételezik. A könyv lapjára és a táblára írottak olvasását, de ma már a számítógép képernyőjén való eligazodást is mint magától értetődőt várják el tőle. Ép látás híján a gyermek nemcsak az iskolapadban, hanem szellemi és testi fejlődésének, szociális és érzelmi életének minden terén megoldhatatlan kihívásokkal szembesül nap mint nap.

2008. 08. 26.

 

5 tipp az agyunk fényesítésére

wellness & egészség

 

Mindenki feledékeny lehet olykor - ne aggódjunk, ezek még nem az Alzheimer-kór tünetei.

2008. 08. 25.

 

Szánk árulkodik egészségi állapotunkról

wellness & egészség

 

Gondoltak már arra, ha fáj a foguk, az nem feltétlenül a fog rossz állapotára utal, hanem egy gyomorrontás következménye? Belső szerveink is összeköttetésben vannak fogazatunkkal. Például az alsó fogsorunk középső fogai jelzik, ha vesénk vagy hólyagunk gyengélkedik. Bölcsességfogunk gyomrunkkal és szívünkkel van összeköttetésben.

2008. 08. 06.

 

Nyári allergiák

wellness & egészség

 

Könnyező szemek, tüsszögés, lepedékes nyelv, viszkető bőr, kiütések, légszomj, hasmenés - bármelyik lehet az allergia tünete. Ilyen esetekben a nyálkahártyák (orr, szem, torok, hörgők, belek) begyulladnak, a bőr kipirosodik, megduzzad, hólyagok vagy kiütések jelennek meg rajta. Vajon mi az, amit mi magunk is megtehetünk e kellemetlen tünetek enyhítésére, hogyan tudjuk immunrendszerünket hoszszú időre megnyugtatni?

2008. 07. 19.

 

Az őszibarack és jótékony hatása

wellness & egészség

Hogy a nevét onnan kapta-e, hogy régen a barack beérési ideje ősszel volt, eltérően a sárgabaracktól, lényeg. Ma már jó-néhány őszibarack fajtát különböztethetünk meg az érési időtől függően. Jobb, ha a gyümölcsidény elhúzódik, hosszabb ideig élvezhetjük a friss gyümölcsöt. Az őszibarack minőségét tápanyagtartalma határozza meg. Minél sárgább a belseje, annál nagyobb a vitamin tartalma.

2008. 07. 16.

 

Tudnivalók a fülgyertya kezelésről

wellness & egészség

 

A Hopi indián eredetű természetes gyógyítási módszerek egyike a fülgyertyázás. Lényege, hogy egy az egyik végén szélesebb, másik végén keskenyebb, középen üreges gyertyát helyeznek a fülbe, meggyújtják, majd egy ideig égetik.

2008. 07. 14.

 

Gyógyító tengeri algák

wellness & egészség

 

Egy japán évente átlagosan 10 kg tengeri algát fogyaszt. Jól teszi-e? Valószínűleg igen, ugyanis közismert tény, hogy a világon Japánban a legmagasabb az átlagéletkor!

2008. 07. 12.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink