HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Karfiolos húsos tarhonya

Bővebben


        Magazin

wellness & életmód

Wellness és életmód rovatunkban az egészséges életmód kialakításához találnak recepteket
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Hogyan kerüljük el a megfázást?

wellness & életmód

 

A nedves, hideg évszakok gyakori kísérője a meghűlés, az influenzás megbetegedés, ám néhány praktikus óvintézkedéssel - mint például a fokozott vitaminbevitel, valamint a réteges öltözködés és az időjárásnak megfelelő lábbeli viselete - megkímélhetjük magunkat a kínzó, kellemetlen tünetektől.

2008. 11. 15.

 

Készítsük fel szervezetünket a télre

wellness & életmód

 

Jól működő emésztőrendszerrel nemcsak a téli betegségeket védhetjük ki, de a közérzetünkön is sokat javíthatunk.

2008. 10. 27.

 

A meditáció fejlesztheti a stressztűrő képességet

wellness & életmód

 

Egy új tanulmány adatai szerint a könyörületességi meditációban résztvevők gyulladásos folyamatai csökkenhetnek, megváltozhat a stresszre adott válaszreakciójuk.

2008. 10. 10.

 

Mobiltelefonok és agydaganat

wellness & életmód

 

A mobiltelefonok és az agydaganat közötti összefüggés lehet, hogy ugyanolyan természetű, mint a tüdőrák és a dohányzás közötti kapcsolat - melynek felismerése a dohányt forgalmazó cégeknek ötven évbe telt, hívták fel a figyelmet amerikai kutatók csütörtökön.

2008. 10. 01.

 

Miért élnek a férfiak rövidebb ideig, mint a nők?

wellness & életmód

 

Az amerikai orvos, Marianne J. Legato új könyvében (Why Men Die First: How to Lengthen Your Lifespan) a biológiai, kulturális és egyéni okokról olvashatunk, ami megmagyarázza, hogy miért élnek a férfiak több mint fél évtizeddel rövidebb ideig, mint a nők.

2008. 09. 29.

 

Testi és lelki méregtelenítés - munka mellett

wellness & életmód

 

Nyáron a legtöbben kissé elengedtük magunkat - kinek is lenne kedve a kalóriákat számolgatni a várva várt szabadsága alatt? Most azonban érdemes kissé tehermentesítenünk szervezetünket, mintegy felkészülésképpen a téli hónapokra, amikor kevesebbet mozgunk, viszont többet eszünk.

2008. 09. 26.

 

Hogyan fürdőzzünk?

wellness & életmód

 

Hazánk kedvező földrajzi adottságainak köszönhetően bővelkedik gyógyvizekben. Használjuk ki tehát ezt a lehetőséget a pihenésre, a lazításra, sőt még a gyógyulásra is!

2008. 09. 24.

 

5 dolog, amit sose felejtsünk el

wellness & életmód

 

Akár névről, dátumról vagy helyről van szó, mindig akad valami új megjegyeznivaló. Néha talán úgy érezzük, egyszerűen nincs annyi hely az aprócska agysejtekben, hogy minden kis apróságot belezsúfoljunk. Sajnos külső hardwert sem lehet csatlakoztatni a fejünkhöz. Azért senki se essen kétségbe. Sok tanulmány foglalkozik az emlékezet működésével, és azzal, miként fejleszthető.

2008. 09. 18.

 

Sikeres kezdet - jókedvű tanév

wellness & életmód

 

Újra az iskolában... Szorongással vagy éppen várva várt pillanat ez egy gyermek életében. Ismét a kötöttségek, a feladatok várnak rá, de ugyanakkor lehetősége van elmerülni az új ismeretek csodálatos világában, együtt lenni barátaival vagy éppen újakat megismerni. Íme tíz tanács, amit érdemes megfogadni, hogy a továbbiakat is meghatározó kezdeti lépések örömteliek legyenek a gyermek számára.

2008. 09. 05.

 

Vasreszelékkel az éghajlatváltozás ellen

wellness & életmód

 

Azon gondolkodnak a tudósok, hogyan lehetne mesterségesen megváltoztatni a Föld éghajlatát, mivel úgy tűnik, hogy nem jár sikerrel a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Ugyanakkor akárhogyan is hűtjük le a bolygót, minden módszernek lehetnek káros mellékhatásai.

 

2008. 09. 02.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink