HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Paradicsomos hagymasaláta

Bővebben


        Magazin

wellness & életmód

Wellness és életmód rovatunkban az egészséges életmód kialakításához találnak recepteket
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Napelemes tetőcserép-Ökoépítkezés

wellness & életmód

 

Az új magyar világszabadalmat, az ún. Napelemes tetőcserepet óriási siker övezte Münchenben és Budapesten is. Idén novemberben kezdik gyártani a BAZ-megyei Harsányban. Évente egymillió darabot készítenek. A megrendelők között nyugat-európai, amerikai és ázsiai ügyfelek is vannak. A hagyományos napelemeknél olcsóbb lesz a telepítésük, könnyen beépíthető Aaz eredeti tetőszerkezetbe, és 10-40%-kal több energiát képes termelni.

2009. 10. 26.

 

Tegye meg nálunk az első lépést egy egészségesebb élet felé!

wellness & életmód

 

Ne legyen áldozat!
Sokszor kedvtelen és fáradt? Túl stresszes az élete? Nincs ideje főzni és olykor enni sem, ezért túl sok gyorsételt fogyaszt? Túl sokat dolgozik? Munka után csak fekszik otthon a kanapén és TV-zik egy jó kis séta helyett? Ezen változtatni is szeretne, csak nem tudja hogyan?!

2009. 10. 20.

 

Túlsúlyos kisiskolásból szívbeteg felnőtt-hogyan neveljünk egészséges gyermeket?

wellness & életmód

 

A gyermekkorban jelentkező és 6-7 éves kor után is tartósan fennálló túlsúly nagymértékben növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical belgyógyász orvosának segítségével most megismerhetjük a gyermekkori elhízás veszélyeit és tanácsokat kaphatunk a súlyosabb szövődmények megelőzésére vonatkozóan.

2009. 10. 15.

 

Önnek mi a kedvenc illata?

wellness & életmód

 

A szagok, illatok természetes velejárói mindennapjainknak, ám gyakran nem is tudatosul bennünk, mekkora jelentőségük van. Egyes szagok, például kedvenc virágunké, jó érzéssel töltenek el bennünket, míg a kellemetlen szag figyelmeztethet bennünket akár valamiféle veszélyre is.

2009. 10. 14.

 

Szaunával a vírusok ellen

wellness & életmód

 

A szaunázás nem csak a hideg, téli hónapokban jelent élményt és felfrissülést, a thermohatás ősszel is kényezteti a bőrt, javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi. A kellemes és hasznos kikapcsolódási formáról dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical belgyógyász, angiológusa beszélt.

2009. 10. 13.

 

Milyen a tipikus magyar férfi ?

wellness & életmód

  

Belegondolt már abba, hogy milyen a "tipikus" magyar férfi? 180 cm magas? 82 kilogramm? Rendszeresen cigarettázik? Szokott alkoholt fogyasztani? Sportol? Apukaként pelenkát cserél, cumit vásárol, vagy csak szimplán főz? - A GfK Hungária kutatásainak eredményei többek között ezekre a kérdésekre választ adva mutatják be napjaink tipikus férfiját.

2009. 10. 01.

 

Sok lesz a Bukás? Új elsősegély vizsga!

wellness & életmód

  

Az elsősegélynyújtó képzés szabályozatlansága miatt nem biztosított, hogy az elsősegélynyújtó képzőhelyek kellően felkészültek a vizsga új követelményeinek oktatására.

2009. 09. 29.

 

Elérhető az álomtestsúly?

wellness & életmód

A kiegyensúlyozott táplálkozás magába foglalja az egészséges táplálkozás mennyiségi és minőségi kritériumait is. A minőségileg megfelelő táplálkozás változatos, idényszerű, íz, szín, konzisztencia tekintetében harmonikus, komplett állati eredetű fehérjéket is tartalmaz. A napi étkezések során az energia és tápanyagtartalom eloszlása arányos.

2009. 09. 08.

 

Segítség az iskolakezdéshez

wellness & életmód

Szeptember első napjai még a rutinos iskolások számára is izgalmasak, de azoknak a kicsiknek, akik most kezdik az első osztályt, akár ijesztőek is lehetnek. A szülők azonban kellő felkészüléssel, odafigyeléssel nagyban megkönnyíthetik a nebulók első heteit.

2009. 08. 28.

 

Szemüveget továbbra is az optikustól!

wellness & életmód

 

Becslések alapján a szemüvegre szorulók 90 százalékát érinti az az új rendelet, amely szerint augusztus közepétől a hat dioptria alatti szemüveglencsékhez és kontaktlencsékhez semmiféle támogatást nem ad az egészségbiztosító.
Az intézkedés szakemberek szerint oda vezethet, hogy az emberek a bevásárlóközpontokban kirakott szemüvegeket fognak vásárolni, szemorvosi ellenőrzés nélkül.

2009. 08. 17.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink