HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Mexikói húsgombóc paradicsommártással

Bővebben


        Magazin

wellness & életmód

Wellness és életmód rovatunkban az egészséges életmód kialakításához találnak recepteket
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Belső óránk - Egészséges bioritmus

wellness & életmód

 

Az idős vidéki emberek napjainkban is hajnalban kelnek, és sötétedés után nem sokkal térnek nyugovóra. Kevés gépet használnak, háztartásuk régies, de megbízhatóan működő. Nem csoda, hogy áramfogyasztásuk tíz év alatt sem éri el egy városi ember egyéves értékét. A takarékos, bioritmus szerinti életmód azonban nem csak pénztárcakímélő, de pozitívan hat az egészségre is

2007. 11. 17.

 

Növényi vitalitásfokozók

wellness & életmód

 

Hála a tudomány fejlődésének, ma már tudjuk, a növényekben rengeteg fontos - vitalitásunkért felelős - anyagcsoport található. Valamennyien jó hatással vannak szervezetünk működőképességére, és így az egészségünket is kedvezően befolyásolják. Cikkünkben csokorba szedtük a legfontosabbakat

2007. 11. 14.

 

A nyugodt alvás receptje

wellness & életmód

 

 Mit tegyünk, és mit ne, hogy alvásunk nyugodt és pihentető legyen?

2007. 11. 05.

 

Dél-Alföld gyógyfürdői 1. rész

wellness & életmód

A dél-alföldi régió Magyarország legnagyobb termálvízkészletével rendelkezik. Az 50-es években az Alföld egyes területein végzett olajkutatás során a fúrt kutakból jó minőségű termálvíz tört elő. Ez a termálvízkincs képezi a régió gyógy- és termálturizmusának alapját.

2007. 11. 04.

 

Az egészség 12 ásványa

wellness & életmód

 

A Schüssler sók holisztikusan gyógyítanak

Abban az időben, amikor a vadnyugat benépesült, Németország északi részén egy orvos, a kor nagy tudósainak ösztönzésére  megalapozta a biokémia kezdeteit. Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler több mint száz évvel ezelőtt fejlesztette ki ásványi anyagokra épülő és napjainkban is hatásos terápiáját.

 

2007. 11. 01.

 

Család, háztartás, karrier

wellness & életmódA családi élet és a hivatás együtt sok nő számára természetessé vált, még akkor is, ha sokszor úgy érzik, hogy összecsapnak a fejük fölött a hullámok. Hogyan könnyíthetnének a nehézségeken?

2007. 11. 01.

 

Tippek a felesleges kilók ellen

wellness & életmód

 

Tévedés, hogy a súlytöbbletet a zsírfelesleg okozza. A cukrot kocsonyás anyagként köti meg a szervezet, s a hízás tulajdonképpen nem a zsír gyarapodását jelenti, hanem a víz és a kocsonyás cukor megkötött anyagának többlete. Attl Attila természetgyógyásszal beszélgettünk a megelőzésről.

2007. 10. 30.

 

Karcsúság kínai módra

wellness & életmód

 

Tûszúrások, teák, testmozgás segítségével
 
Napjainkban, amikor a statisztikák szerint minden második nõ fogyni szeretne, érdemes az ismert - olykor drasztikus és egészségtelen - fogyókúrák helyett kipróbálni valami mást - például a kínai gyógyászat kíméletes és üdvös karcsúsító módszereit.

2007. 10. 23.

 

A vegetarianizmus 3. rész

wellness & életmód


A vegetáriánus táplálkozás veszélyei

Mire figyeljünk az étrendek összeállításakor?

2007. 10. 14.

 

A vegetarianizmus 2.rész

wellness & életmód

A vegetarianizmus fajtái

Ebben a részben a vegetarianizmus fokozairól írunk. A legszigorúbbtól az engedékenyebbig.

2007. 10. 09.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink