HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Német pizza

Bővebben


        Magazin

wellness & életmód

Wellness és életmód rovatunkban az egészséges életmód kialakításához találnak recepteket
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Védje meg immun­rendszerét!

wellness & életmód

Az immunrendszer alapvető fontosságú szerepet tölt be az emberi szervezetben, védi a külső hatásokkal szemben melyek lehetnek vírusok, baktériumok, élősdiek. Az életkor előrehaladtával ez a rendszer fokozatosan gyengül, ha nem teszünk ellene, azaz valamilyen módon nem erősítjük.

2007. 12. 13.

 

Stresszmentes ünnepi készülődés

wellness & életmód

 

Az elkövetkező heteket igazából csak a gyerekek élvezik. Nekünk, felnőtteknek az ünnepi készülődés gyakran elviselhetetlen stresszel jár-szerencsére néhány egyszerű meditáció átsegíthet bennünket a karácsonyi készülődés őrületén...

2007. 12. 11.

 

Hőháztartás

wellness & életmód

 

Szervezetünk folyamatosan alkalmazkodik a külső hőmérsékleti viszonyokhoz, így a téli hideg időjárás szélsőségeihez is.

2007. 12. 10.

 

Utazás télen

wellness & életmód

 

A téli lazítás mindenkire ráfér. Aki teheti, az ünnepekkor vagy később, sportszabadság miatt kerekedik fel. Különösen azoknak, akik eddig csak nyáron kerekedtek fel, érdemes átgondolni, miben más egy hidegben tervezett utazás.

2007. 12. 06.

 

A párkapcsolat és a szexualitás

wellness & életmód

 

A tartós párkapcsolat egyik alapfeltétele a szexuális élet harmóniája, és akár szakításhoz is vezethet, ha nincs minden rendben az ágyban - derült ki egy friss hazai felmérés adataiból.

2007. 12. 04.

 

Fájdalom nélkül

wellness & életmód

 

 

A csont- és ízületi betegségek többsége ma még nem gyógyítható jól. Az orvosi segítség így nagyrészt a mozgáskorlátozottság és fájdalom enyhítésére irányul. De ez sem kevés, hiszen: "a fájdalom csillapítása isteni dolog"-Hippokratesz.

2007. 12. 03.

 

Szívügyek

wellness & életmód

 

Már a több ezer évvel ezelőtti, klasszikus ájurvédikus szövegek is említik, amit manapság a modern orvostudomány hangoztat: a szívbetegségeket a nagy mennyiségben fogyasztott zsíros és nehéz ételféleségek, valamint a krónikus szellemi és érzelmi stresszek okozzák

2007. 11. 23.

 

Maradjon szellemileg fitt!

wellness & életmód

 

A szellemileg éberek bizonyítottan hosszabb életre számíthatnak. Ezenkívül jobban érzik magukat, elégedettebbek, s környezetük megbecsülését is élvezik.

2007. 11. 21.

 

Dél-Alföld gyógyfürdői 2. rész

wellness & életmód

Békés megye föld alatti hévizekben, gyógy- és termálvizekben az ország egyik leggazdagabb területe. Szinte minden harmadik békési település rendelkezik termálkúttal és termálfürdővel. Ismerkedjünk meg közülük hárommal.

2007. 11. 20.

 

Az életmód és az érelmeszesedés

wellness & életmód

 

Az orvosok ma már egyetértenek abban, hogy a zsíros étkezés, a dohányzás, a mozgáshiány és a stressz közrejátszik az érelmeszesedés kialakulásában. Habár ideig-óráig gyógyszerekkel és a szűk érszakaszt áthidaló (orvosi nevén bypass) műtéttel is javítható a beteg állapota, mind több felmérés sugallja: hosszú távon csak akkor remélhető, hogy a baj nem súlyosbodik, ha az előidéző okokat kiküszöbölik, azaz az életmódot gyökeresen megváltoztatják.

2007. 11. 19.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink