HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Karalábés zabpehelykrokett

Bővebben


        Magazin

wellness & életmód

Wellness és életmód rovatunkban az egészséges életmód kialakításához találnak recepteket
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Gyógy- és termálfürdők a Duna mentén

wellness & életmód

 

A Duna mente, elsősorban a Dunakanyar kedvelt kirándulóhely mind a belföldi, mind a külföldi turisták számára. De az is talál magának úti célt, aki a gyógyvíz áldásos hatásait, kényeztető wellnessszolgáltatásokat, vagy élményfürdőket keres...

2008. 02. 08.

 

Gyógyító érintések - a masszázs

wellness & életmód

 

Már több ezer évvel ezelőtt köztudott volt, hogy a masszázs a szervezet különböző részeire jótékonyan hat, fájdalmat csillapít. "Az orvosnak sok mindenben jártasnak kell lennie, ezek közé tartozik a masszírozás is"- írja Hippocrates i.e. 400 körül.

2008. 02. 01.

 

Szauna vagy gőzfürdő?

wellness & életmód

 

Vajon mi lehet a finnek vagy a svédek egészségenek titka? Hideg? Meleg? Inkább forró! Ismerje meg a szaunák és a gőzfürdők világát, ahol felüdülő percekre számíthat!

2008. 01. 26.

 

Aromaterápiás fürdők

wellness & életmód

 

Az emberiség történetében a fürdőknek mindig gyógyító, közérzetjavító és szépítő hatást tulajdonítottak. Vannak népek, akiknek komoly a fürdőkultúrájuk, pl. a keleti népek vagy az észak-európaiak.

2008. 01. 19.

 

Az eszményi ájruvédikus napirend

wellness & életmódAz eszményi ájurvédikus napirend első olvasásra talán kissé túlzónak tűnhet, s az is lehet, hogy napi elfoglaltságaink nem teszik lehetővé annak teljes körű megvalósítását.

2008. 01. 17.

 

Életmódváltás: plusz tizennégy év?

wellness & életmód

 

A Cambridge-i Egyetem kutatói 1993 és 2006 között húszezer főre kiterjedő vizsgálat során elemezték, hogyan befolyásolják az életkilátásokat, ha az egyén mértékkel fogyaszt alkoholt, elegendő zöldség és gyümölcs szerepel az étrendjében, fizikai tevékenységet folytat, s nem dohányzik- írja a BBC News.

2008. 01. 14.

 

Fiatalon és idősebben

wellness & életmód

Az egészséges táplálkozás szükségessége korra és nemre való tekintet nélkül vonatkozik mindenkire. Nem mindegy azonban, hogy milyen korban milyen ételeket és készítési módokat preferálunk, hogy az egészségesség ne menjen az élvezhetőség rovására.

2008. 01. 14.

 

Hal - nemcsak böjtre!

wellness & életmód

 

Magyarországon legfeljebb tizedannyi halat fogyasztunk fejenként, mint Európa más országaiban, a szív- és érrendszeri megbetegedésekben ugyanakkor az élen járunk. A két adat összefüggést mutat!

2007. 12. 22.

 

Adjunk és kapjunk egészséget!

wellness & életmód

 

Már csak pár nap és nyakunkon a karácsony. Van, aki már áprilisban talált ajándékot, van, aki már mindent becsomagolt, de előfordul, hogy nehéz megfelelő ajándékot kigondolni, s megvenni. A helyzet nem reménytelen, még készíteni is van idő.

2007. 12. 19.

 

Dobjunk be valamit?

wellness & életmód

 

Helyesen étkezik Ön a munkahelyén? A legtöbben valószínűleg nemmel felelnek erre a kérdésre és hozzáteszik védekezésül, hogy kevés az idő, nem érnek rá ebédelni.

2007. 12. 14.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink