HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Karácsonyi Ánizsos szív

Bővebben


        Magazin

wellness & lélek

Wellness és lélek rovatunkan olyan írásokat közlünk, amik olyanok a léleknek, mint egy jó wellness hétvége a testnek. Felfrissít, kikapcsol, örömet szerez. Fogadják szeretettel...
 

« 1 2 3 »


A nők a mélyebb hangú férfiakhoz vonzódnak

wellness & lélek

A külsőségek után a hang az, ami alapján egy új ismeretségben eldöntjük, hogy szimpatikus, vagy ellenséges-e az illető. Léteznek vajon népszerű hangtípusok és befolyásolhatjuk-e az egyéni adottságokat, hogy megnyerőbbé tegyük a hangunkat?

2013. 04. 16.

 

Miért jó, ha esténként együtt vacsorázik a család?

wellness & lélek

A nap végén együtt a család a vacsoraasztal mellett – fontos az egész család számára, hogy ezek az öröm percei legyenek. A vacsora nemcsak a családi közös megbeszélése, a napi élmények szempontjából fontos: a csemeték ekkor tanulják az ízeket, fedezik fel új ételeket, szoknak hozzá az étkezés rendszeréhez.

2012. 05. 11.

 

Lelki problémák a mozgásszervi betegségek hátterében?

wellness & lélek

Mozgásszervi betegségekkel a felnőtt népesség döntő többsége találkozik élete során. Egyes becslések szerint a lakosság 4-5 százaléka, tehát közel félmillió ember szenved jelen pillanatban is deréktáji fájdalomtól. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical ortopéd szakorvosa a testi panaszok hátterében meghúzódó pszichés okokról beszélt.

2011. 01. 20.

 

Vérnyomáscsökkentővel a szorongás ellen?

wellness & lélek

 

Az úgynevezett béta-blokkolók csökkentik a vérnyomást, lassítják a szívműködést. Elsősorban szívbántalomban vagy magas vérnyomásban szenvedő betegeknél alkalmazzák, ugyanis csökkentik a szív által kilökött vér mennyiségét és az erek ellenállását, így könnyítik a szív munkáját - megelőzvén egy esetleges szívrohamot. Ilyen fiziológiás okok miatt azonban a béta-blokkolók a szorongás legyőzésében is használatosak, de fontos, hogy más kezelési mód is társuljon a gyógyszerek mellé.

2009. 10. 21.

 

Az érintés ereje

wellness & lélek

 

Érzékeink közül a tapintás a legszemélyesebb. A másik embert megérinteni azt jelenti, hogy mélyen behatolunk a személyes terébe. Ezt nem mindenki fogadja szívesen, így aki elutasítja az érintéseket, vagy "megállítja" az arra irányuló mozdulatot, azt mindenképpen tudomásul kell vennünk és tiszteletben kell tartanunk.

2009. 06. 30.

 

Hogyan veszíts el egy nőt 10 nap alatt? Nem csak férfiaknak

wellness & lélek

 

A napokban utánanéztem, Hollywood kitalálta-e már, hogy meg kellene filmesíteni a How to lose a guy in 10 days című filmnek a női változatát. Nem filmesítették meg. Az okán gondolkodtam: a férfiakat egy kaptafára szabták és minket, nőket nem? Vagy nem lenne ugyanolyan vicces, amint egy férfi próbál megszabadulni egy nőtől? Vagy egész egyszerűen csak egy férfi nem nézne meg egy ilyen filmet?

2009. 06. 04.

 

Nem kellenek a nagy fogadalmak

wellness & lélek

 

Év elején a nők gyakran tesznek különféle fogadalmakat: hogy havonta lefogynak tíz kilót, hegyet másznak, vagy készülnek a maraton futásra. Ehelyett azonban jobb, ha több kis lépésben közelítünk a változáshoz.

2009. 01. 05.

 

A rossz idő a hangulatunkat is befolyásolja

wellness & lélek

 

Vannak emberek, akiknek az életében a hideg bekövetkeztével beköszönt rosszkedvük tele is. Állandóan fáradtak, oktalanul szomorúak, rossz a kedvük - azaz évszaktól függő depresszióban szenvednek úgy, hogy sokszor nem is tudnak róla.

 

2008. 12. 15.

 

Mitől boldogok az emberek?

wellness & lélek

 

Szókratész óta léteznek javaslatok arra, hogy hogyan kell boldogan élni, de csak mostanában kezdik a tudósok vizsgálni ezt a kérdést rendszerezett, tudományos körülmények között. A régóta hangoztatott elvek mellett új szempontokra is fény derül. Tekintsük át a boldog emberek néhány közös vonását - talán van közöttük olyan, ami megfontolandó!

2008. 10. 28.

 

A jókedv gyógyít

wellness & lélek

 

Gondolatok a nevetésről
Platón szerint a nevetés fő vonása, hogy a gyarlók, a gyöngék ellen irányul. Arisztotelész a rútban, a megvetettben látta a nevetségesség forrását. Kant - hasonlóan Descartes-hoz - a megkönnyebbülést hangsúlyozza, a feszültség hirtelen semmissé válását. Azonkívül, hogy kellemes dolog, a mindennapok fűszere, nem könnyű valami értelmeset mondani a nevetésről...

 

2008. 06. 26.

 

« 1 2 3 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink