HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Brokkoli sajtmártással

Bővebben


        Magazin

wellness & mozgás

Wellness és mozgás rovatunkban az aktív pihenésről, sport és fitness lehetőségekről olvashatnak
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »


Az aquafitness és jótékony hatásai

wellness & mozgás

 

Ha a vízisport szót hallod, biztosan valamilyen vízi járművel vagy egyéb segédeszközzel végezhető sport jut az eszedbe. Még esetleg bevillan az úszás vagy a vízilabda. Ma már azonban sokkal szélesebb a vízi sportok skálája. Köztük egy nagyon érdekes mozgáslehetőség az aquafitness.

2007. 10. 30.

 

Miért fontos a sport?

wellness & mozgás

 

Sportolni jó, és fontos, hajtogatja olvashatjuk mindenhol. Egészségügyi végzettség hiányában (gyakran annak birtokában is) azonban nehéz megválaszolni, hogy miért is fontos, vagy hasznos a sport. Az emberek túlnyomó többsége valószínűleg csak kínosan hümmög, ha a tuti választ (miszerint a sport fogyaszt) további ravasz keresztkérdésekkel próbáljuk véle kibontatni.

2007. 10. 28.

 

Gyaloglás az egészségért

wellness & mozgás

 

A gyaloglás (walking) elnevezésű sport nem egyszerű séta. Ha elsajátítjuk a helyes technikát, az egész testet megmozgatja, miközben kíméli az ízületeket, a porckorongokat és a szöveteket.

2007. 10. 27.

 

Újabb fitness-gyakorlatok

wellness & mozgásLegyen bár a cél a tömegnövelés vagy éppen a szálkásítás, az alábbi gyakorlatok mindennapi elvégzése mindenképpen javasolt! Hogy miért, egész egyszerűen az alábbi gyakorlatok izometriás természetűek, és mint ilyenek, bárhol elvégezhetőek. Nem igényelnek nagy mozgás-terjedelmet de hatékonyan megdolgoztatják az izmot, ezzel elkerülhetővé teszik az izomlázat és fokozzák az izom ellenálló képességét.

2007. 10. 26.

 

Hasizomerősítő gyakorlatok

wellness & mozgás


Ha törzsed mindkét oldalát erősíted (has-hát), lényegesen jobb eredményre számíthatsz. Ne feledd: a világ legjobb gyakorlata sem segít, ha azt helytelenül hajtod végre! Figyelj izomzatod összehúzódására, valamint a légzéstechnikára.

2007. 10. 22.

 

Zsírégetés alakformálás

wellness & mozgás


Ön miért jár edzőterembe? Hogy karcsúsodjon? Vagy izmosodjon? És vajon a céljainak megfelelő foglalkozást választ? A személyi és aerobikedzők gyakran találkoznak azzal a kéréssel: csináljunk az órán sok hasizom-gyakorlatot, hogy karcsúbb legyen a derekam! És mindannyiszor nekiállnak elmagyarázni, mitől is laposodik a has vagy kerekedik a popsi. Most megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

2007. 10. 19.

 

Mint hal a vízben

wellness & mozgás


Az egészséges életmód fontos feltétele a rendszeres sportolás, a sok mozgás. A lehetőségek közül most az úszással foglalkozunk. Számtalan kedvező hatásából most csak kettőt emelünk ki: 1 km úszás négyszer több energiát emészt fel, mint ugyanennyi kocogás. A víz felhajtóereje lehetővé teszi a mozgássérültek és túlsúlyosak számára is az úszás gyakorlását.

2007. 10. 15.

 

A jóga és az egészség

wellness & mozgás


Az egészség meghatározása
Ön egészséges, ha az alábbi leírás mindegyike illik Önre: nincs sem lappangó, sem megnyilvánult állapotban lévő betegsége, életerős, derűlátó és fáradhatatlan, remekül érzi magad, tele van tervekkel - és meg is valósítja őket, örül mások sikerének, készen áll másokon segíteni. Magára ismert, Kedves Olvasó?

2007. 10. 12.

 

Miért fontos a bemelegítés?

wellness & mozgás

A testedzés első lépése mindig a bemelegítés legyen, készítsük fel testünket a rá váró feladatokra. A bemelegítés minden sportban fontos, sérüléseket előzhetünk meg és magabiztosabban fogunk mozogni. Az edzésformától is függnek a kezdő gyakorlatok, például az aerobicnak szerves része a bemelegítés, nélküle testünk képtelen lenne "válaszolni" a nagy erőkifejtést igénylő mozgássorozatra. A bemelegítő mozgás ráhangolja szívünket, légzésünket, izmainkat, sőt idegrendszerünket is az edzésre.

2007. 10. 10.

 

Ágyban végezhető reggeli torna

wellness & mozgás

Ugye, milyen jól hangzik? Hányszor, de hányszor gondoltunk már arra, hogy gimnasztikával kezdjük a napot, de nem vitt rá bennünket a lélek! Visszahúzott a paplan melege, pedig milyen jól jött volna egy kis mozgás, hogy frissen, üdén indulhassunk neki az új nap kihívásainak! (Ágy)melegen ajánlom a hozzám hasonló lustácskáknak az alább összegyűjtött, a jóga mozgásanyagából lopott gyakorlatsort. Miután ébrenlétünk tudatára ébredtünk, forduljunk hanyatt, ez a testhelyzet a legmegfelelőbb a mozgások kivitelezéséhez. De ekkor még a világért se mozduljunk meg, végzetes hiba lenne, hanem inkább...

2007. 10. 03.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink