HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Betyár csirkepecsenye

Bővebben


        Magazin

wellness & mozgás

Wellness és mozgás rovatunkban az aktív pihenésről, sport és fitness lehetőségekről olvashatnak
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »


Testedzés látástól gyógyulásig

wellness & mozgás

 

Közismert a testmozgás pozitív hatása a napi hangulatra, a stresszérzékenységre és a depresszióra. Nem kell azonban dagadó izomzat és szálkás test ahhoz, hogy kigyógyítsuk magunkat a depresszióból, csupán rendszeres fizikai aktivitás és kitartás.

2008. 01. 28.

 

Táncoljunk! Új trendek a fitneszstúdiókban

wellness & mozgás

 

 Várakozásteljesen állok a nagy tükörfalak előtt. „Táncos vagyok!" - hallatszik a hangszórók egyik fitneszteremben. A program táncaerobik musicalzenére. Nem más ez, mint az aerobik és a musical-táncelemek ötvözése

2008. 01. 08.

 

Testedzés látástól gyógyulásig

wellness & mozgás

 

 

Közismert a testmozgás pozitív hatása a napi hangulatra, a stresszérzékenységre és a depresszióra. Nem kell azonban dagadó izomzat és szálkás test ahhoz, hogy kigyógyítsuk magunkat a depresszióból, csupán rendszeres fizikai aktivitás és kitartás.

2008. 01. 03.

 

Sosem késő elkezdeni...

wellness & mozgás

 

A szív és érrendszeri teherbíró képességére rosszabb hatással van 20 napnyi fekvés, mint 30 évnyi öregedés.

2008. 01. 02.

 

A streching jótékony hatásai

wellness & mozgás

 

A mindennapi rohanás közben nincs időnk figyelni magunkra. Nincs idő, hogy figyeljünk a testtartásunkra, a mozgásunkra. Bizonyára már önök is gyakran tapasztalták, hogy a nap végére szinte összezsugorodunk a sok teher alatt. Egy ilyen nap után rengeteg fölösleges izomfeszülés raktározódik el a testünkben.

2007. 12. 17.

 

Progresszív izomrelaxáció

wellness & mozgás

 

A progresszív izomrelaxáció módszerének kidolgozása Edmund Jacobson (1885-1976), európai származású, Amerikába kivándorolt belgyógyász, egyetemi tanár nevéhez fűződik...

2007. 12. 12.

 

Egy nyugodt sport - A golf

wellness & mozgás

 

Egy kis mozgás már igazán ránk fér, hiszen a sok tanulás és a sok számítógép előtt töltött óra nincs túl jó hatással az amúgy is elgémberedett végtagjainkra. Nosza, pattanj fel, s indulás! Hová is? Megerőltetni nem fogjuk magunkat, hiszen a cél a golfpálya! Tartsuk be a fokozatosság elvét, s kezdjük tehát mai mozgolódásunkat egy könnyedebb sporttal, a golffal.

2007. 11. 20.

 

Torna számítógép előtt ülőknek

wellness & mozgás

  

 

A számítógép előtt ülés sokmindentől elveszi az energiát. Pedig ez az életforma nem csak a súlyfeleslegekért felelős, hanem a nyak, hát, derék, izom, és egyéb fájdalmakért is. Súlyosabb esetekben a mozgáshiánytól idegesség, ingerlékenység, depresszió, és mozgásszervi betegségek is kialakulhatnak.

2007. 11. 13.

 

Egy népszerű sport- A kosárlabda

wellness & mozgás

 

Gondoltad volna, hogy a kosárlabda őse már ezer éve is népszerű játék volt Közép-Amerikában? Persze azóta némiképpen változott ez a sport, de a lényeg ugyanaz: egy gömb alakú golyót kell beledobni egy gyűrűbe.

2007. 11. 12.

 

Fallabda vagy más néven squash bemutatása

wellness & mozgás

 

Kedves sportrajongók! Hallottatok már a squashról? Ha ez így nem olyan ismerős, fallabdajátéknak is szokták nevezni. Talán már próbáltátok is ezt a játékot. Eddig szinte minden alkalommal nagy labdákkal játszottunk, elsőként a footbag törte meg a hagyományokat. Most újra pici labda áll a középpontban, mégpedig a squash labda. Mi ez a játék egyáltalán?

2007. 11. 02.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink