HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Moszkauer(különleges karácsonyi sütemény)

Bővebben


        Magazin

Árulkodó tárgyaink

érdekességek

  

Milyen kommunikatív funkciója lehet egy tollnak, egy táskának és egy kiskanálnak?

Beszélgetés, tárgyalás, megbeszélés közben számtalanszor előfordul, hogy valamilyen kisebb-nagyobb tárgyat tartunk a kezünkben. Ezeket vagy éppen használjuk valamire, vagy csak fogjuk a kezünkben minden tudatos cél nélkül, vagy játszunk, babrálunk velük. A metakommunikáció szempontjából természetesen ezeknek is jelentésük, valamit kifejező tartalmuk van.

Táska

A férfiak táskájukat rendszerint leteszik maguk mellé úgy, hogy az mindig a kezük ügyébe essen. Ha megfogják, fülénél fogva tartják, az annak a jele, hogy menni készülnek.

A nők ridiküljüket sokkal inkább személyük részének érzik, s szinte egyetlen pillanatra sem hagyják őrizetlenül. Ha nincs náluk, zavaró hiányérzetük támad.

Aki kézitáskáját ölében tartja, az elzárkózik a nyílt kommunikációtól, tart attól, hogy valamilyen támadás, sérelem éri a másik részéről, és szinte ugrásra készen ül, illetve "kapaszkodik" táskájába, mint a kisgyerek, amikor idegen helyen megszeppenten szorongatja otthonról hozott babáját.

Aki álló helyzetben válltáskáját maga elé teszi, vagy az ellenoldali kezével mellkasa előtt átnyúlva fogja, az szintén belső feszültségét árulja el, és táskáját ürügyül használva képez maga előtt védőkorlátot.

Szemüveg

A szemüveg felvétele, lerakása, tisztogatása mind alkalmas a gondolkodáshoz szükséges idő nyerésére. Ha valaki szemüvegének szárát szájába veszi, akkor tépelődik és ugyanakkor megnyugvást talál, mint a dohányosok a cigaretta szívásakor.

Aki beszélgetőpartnerére nézve nem veszi le olvasószemüvegét, hanem fölötte kiles, kikukucskál, az csak pár pillanatig figyel a másikra, miközben azt a benyomást kelti, hogy megméri, kikémleli őt, és egyben gyors ítéletet is alkot szavai felett. A szemüveggel való babrálásban megnyilvánulnak a zavar jelei, lóbálása pedig elutasítást jelent. A szemüveg elrakása a beszélgetés végét közli a partnerrel.

Toll

Tárgyalás, munkamegbeszélés, referálás közben nagyon sokan szinte állandóan a kezükben tartanak valamilyen íróeszközt. Már a toll külleme és anyaga is árulkodó jel. Nem mindegy, hogy valaki olcsó reklámtollat, egyedi, formatervezett, modern irónt, márkás töltőtollat vagy méregdrága aranytollat tart-e a kezében. Aki szeret írni, vagy a munkájával kapcsolatban sokat ír kézzel, gyakran évtizedekig ugyanazt a tollat használja, és úgy ragaszkodik hozzá, mint valami kabalatárgyhoz.

A toll alkalmas a másik tekintetének irányítására. Azt mutatópálcaként használva felhívhatjuk a figyelmet valamire, illetve ha rövid időre kettőnk arca közé emeljük, arra "kényszerítjük" a másikat, hogy vegye fel velünk a szemkontaktust.

A toll himbálása türelmetlenségről árulkodik, ugyanakkor ezzel fel is hívjuk magunkra a figyelmet. Az irón hegyével rábökni valakire agressziónkat tükrözi, s egyben felszólítja a másikat, hogy nyilvánuljon meg.

A toll csavargatása, húzogatása, erős megszorítása részben a bátorság összeszedésének a jele, másrészt a belső feszültség és düh levezetésének egyik módja. Ha valaki folyton szétszedi, majd összerakja a tollát, az jelenthet döntésképtelenséget, unalmat, vagy azt, hogy az illető kikívánkozik az adott helyzetből.

Ha valaki állandóan ki-be nyomkodja, csattogtatja golyóstollát, ezzel idegesíti a többieket, illetve olyan ember, aki gyakran nincs tudatában annak, ha megbánt másokat.

Csésze, pohár, kiskanál

Kávézás vagy ivás közben is számtalan metakommunikációs üzenetet adhatunk le környezetünknek. Aki egyszerre kihörpinti poharából az italt, vagy egy slukkra megissza kávéját, attól ne várjunk minden apró részletre kiterjedő, elmélyedt beszélgetést.

Sokan csészéjüket, poharukat úgy tartják maguk előtt, hogy mindkét kezükkel fogják, szinte kapaszkodnak bele, ugyanakkor védőfalat, sáncot emelnek partnereik felé. Minél magasabban van a pohár, annál inkább jelzi a bizonytalanságot, tétovaságot és attól való félelmet, nehogy valami rosszat mondjon.

Aki a csészét nem a fülénél fogja meg, annak nincs sok takargatnivalója, biztonságban, szinte otthonosan érzi magát és nem sokat teketóriázik, gyorsan és határozottan reagál a dolgokra. Aki kiskanalát a csészében hagyva, közben ujjai között cigarettát tartva hörpint kávéjából, az "halmozza az élvezeteket", illetve minden idegszálával koncentrál valamire, ami láthatóan nagyon igénybe veszi.

A lassan, megfontoltan kortyolgató ember magabiztos, nyugodt, figyeli a többieket, és feltehetően szórakoztató beszélgetőpartner.

A pohár kocogtatása, tenyerek közötti forgatása újabb innivaló utáni sóvárgást fejez ki, illetve azt, hogy nem annyira a beszélgetés, mint inkább az ivás köti le az illető figyelmét.

A kiskanállal egészen hasonló módon lehet kommunikálni, mint a tollal, de elárul bizonyos szórakozottságot is.

Ha vízszintesen tartva mindkét kezünkkel megfogjuk, rejtett védőkorlátot emelünk.

forrás: www.patikamagazin.hu

 

2009. 01. 05.

 

További cikkeink

Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg
Karácsonyi allergiák
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával
10 tipp a téli bőrvédelemhez
Száraz bőr: hogyan segít a kozmetikus?
Tüdőgyulladás – Ön ismeri a tüneteket?
Legjobb edzésformák magas vérnyomás esetén
A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek
A szaunázás igazi edzés az ereknek
Pajzsmirigy problémára utaló tünetek
Összes cikk

rss Magazin RSS
 
Új hozzászólás írása regisztrált és bejelentkezett látogatók számára lehetséges

 
Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink