HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Gombás karalábé

Bővebben


        Magazin

A mikulásvirág

érdekességek

 

Mikulásvirág Euphorbia pulcherrima

Tél idején talán az egyik legszebb ajándék egy szép Mikulásvirág. Karácsony körüli virágzása miatt az ünnepi asztal egyik legszebb dísze lehet. Ahhoz azonban, hogy a kapott virág még sokáig pompás dísze legyen lakásunknak, érdemes figyelembe venni, hogy milyen gondozást is igényel.

A kutyatejfélék családjába tartozó, lágy szárú, gazdagon ágazó növénynek több színű változata ismert. A "mikulás" piros mellett találhatunk még krémfehér, sárgabarack, halvány rózsaszín és akár a krémfehér-rózsaszín csíkozású példányokat is.

A növény tényleges virágai jelentéktelenek, az azokat körülvevő fellevelek az igazán feltűnőek rajta. Ha véletlen letörünk egy levelet, a seb helyén rögtön fehér tejnedv keletkezik, amivel vigyázzunk, mert ez a nedv mérgező! A növény gondozása, érintése után is érdemes kezet mosni. Helyezze a virágot gyerekek által el nem érhető helyre!

Az ajándékba kapott virágot világos, szűrt fényű helyre helyezzük. Takarékosan öntözzük, csak akkor adjunk neki kissé több vizet, ha levelei csüngnek. A túlöntözést kerüljük, mert a virág ennek hatására a leveleit ledobja. Tápoldatozást nem nagyon igényel. Amennyiben lakásunk levegője száraz, nem baj, mert ez a növény nagyon jól bírja a száraz levegőt, nem igényli a páratartalom pótlását.


Ne tegyük huzatos helyre! Ideális hőmérséklet a számára a közepesen meleg kb. 18 C körüli. Amennyiben a növény számára sikerült eltalálni a legmegfelelőbb helyet, fellevelei akát két hónapon keresztül is szépek maradhatnak.

Elvirágzás után a teleltetés minimum 10 C-on történhet, mérsékelt öntözés mellett. Ne ijjedjünk meg ha a növény leveleit ekkor ledobálja! Ez természetes folyamat. Tavasz végén, május környékén az új hajtások megjelenésekor kezdjük el rendszeresen öntözni. Ekkor ültessük át Florasca B vagy Bioland B virágföldbe. Nyáron világos, napsütéses helyen tartsuk. Májustól novemberig rendszeresen öntözzük (mérsékelten, de rendszeresen), kéthetenként tápoldatozzuk.

Korai virágzását elősegíthetjük azzal, hogy szeptember környékén a nap legnagyobb részében körülbelül 14 órán át sötétben tartjuk.

Szaporítását dugványozással végezhetjük. Nyáron érdemes végezni, amikor úgyis vissza kell vágni a növényt. A levágott hajtásokat tegyük vízbe, úgy gyökereztessük.

Kártevői a pajzstetvek és takácsatkák. Betegségei a szürkepenész és gyökérrothadás, ha túl nedvesen és hűvösen tartjuk.

Remélem sokáig díszítheti az Ön otthonát is ez az igazán pompás virág!

Beküldő: Josephus

2008. 12. 02.

 

További cikkeink

Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg
Karácsonyi allergiák
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával
10 tipp a téli bőrvédelemhez
Száraz bőr: hogyan segít a kozmetikus?
Tüdőgyulladás – Ön ismeri a tüneteket?
Legjobb edzésformák magas vérnyomás esetén
A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek
A szaunázás igazi edzés az ereknek
Pajzsmirigy problémára utaló tünetek
Összes cikk

rss Magazin RSS
 
Új hozzászólás írása regisztrált és bejelentkezett látogatók számára lehetséges

 
Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink