HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Kapros cukkíni saláta

Bővebben


        Magazin

Kényelem Egészség Trend-Laptoppárna

érdekességek

 

Már a Mono Fashionben is kapható a legújabb forradalmi magyar termék, a Laptoppárna. Ez egy olyan kiegészítő eszköz laptopodhoz, mely teljes körű használati szabadságot és korlátlan kényelmet nyújt az íróasztaltól távoli használathoz a legváltozatosabb élet- (autóban, vonaton, fotelben, pamlagon, ágyon és függőágyon, a kertben, stb.) és testhelyzetekben (fekve vagy ülve, stb.).

A termékdesign

A párna huzata poliészter, mely anyagválasztást az alábbi fizikai tulajdonságok optimális kombinációja indokol:
-tartósság és mechanikai ellenállás
-rugalmasság
-könnyű tisztíthatóság
-kellemes tapintás
-nem elhanyagolható a termék kicsiny súlya, mely a hordozhatóság tekintetében fontos szempont

Laptoppárna: több, mint laptop párna
Bár a fejlesztési céljaink között nem szerepeltek egyéb felhasználási lehetőségek, vásárlóink mégis a legkülönfélébb leleményes használati helyzetekről számolnak be az élet más területein is:
-reggeli az ágyban
-teázás a fotelben
-jegyzetelés és rajzolás a kertben
-keresztrejtvényfejtés az autóban
-kártyázás és társasjátékozás a vonaton


Orvosi Vélemény
Sokan nem is sejtjük, milyen veszélyeknek tehetjük ki magunkat egy egyszerű laptop használattal is, amennyiben nem tartunk be bizonyos óvintézkedéseket. Ilyen óvintézkedés lehet maga a laptoppárna, mely ebben a szerepben nem kényelmi, hanem fontos egészségvédelmi tartozék.
A New Scientist/BBC munkatársai egy kísérletsorozatban 29 önkéntest vizsgáltak meg, melynek során kiderült, hogy a lábbakkal kiegyensúlyozott laptop számítógép megtartása és a processzor által termelt hő körülbelül 2,8 fokkal emeli a herezacskó hőmérsékletét. A kutatók most azt vizsgálják, hogy az így termelt hő mennyire hat a termékenységre. Az általános kapcsolat a herezacskó hőmérséklete és az alacsony termékenység között már jól dokumentált tény. A hő hatása a sperma minőségére ideiglenes, ezért a leendő apáknak javasolt a forró fürdő, a szauna és a szűk alsónemű elkerülése.

A new york-i egyetem kutatója, Dr. Jefim Sheinkin szerint kísérletei azt sugallják, hogy a laptop számítógépek egyre növekvő száma is rizikófaktor lehet a férfi termékenység kérdésében. Ugyanis itt kifejezetten nem rövid távú, alkalmi hőhatásról van szó, hanem a számítógép ismételt használatáról általában ugyanolyan hőmérsékleti értékekkel, éveken át naponta több alkalommal, ami az egész generációt érinti.

Marc Goldstein termékenység szakértő szerint erre eddig senki nem is gondolt, de a tények tükrében nagyon hamar komoly probléma válhat belőle. Sheinkin elmondása szerint kutatását egy egyetemi diák ihlette. A diák ugyanis rámutatott arra, hogy ezek a készülékek mekkora hőt termelnek, mígnem akár a 70 fokos üzemi hőmérsékletet is elérhetik, ráadásul a férfiak az asztal helyett inkább a lábukat részesítik előnyben a gép megtartásához.

Sheinkin kísérletében 21-35 év közötti egészséges férfiak vettek részt, akiket megkértek, hogy legalább egy órán át tartsák térdeiken a működő számítógépeket. Az elektronikus érzékelők minden harmadik másodpercben a herék hőmérsékletét.
Még akkor is, ha a számítógépen nem folyt komolyabb munka, a férfiak combjának és heréinek hőmérséklete 2,0 fokkal nőtt. A számítógép használatával az érték még 0,7 fokkal emelkedett. 2,6 fokos hőemelkedést tapasztaltak a bal, és 2,8 fokosat a jobb herén. A korábbi tanulmányok azt sugallták, hogy a hőmérsékletemelkedés pont elég ahhoz, hogy hatással legyen a sperma minőségére és a termékenységre. A kutatók a jövőben behatóbban szeretnék ezt vizsgálni.
A laptop számítógépeket körülbelül 150 millió férfi használja a világon, nagy részük térdükre támasztva az eszközt. Egyelőre a kutatás még nem derítette ki, hogy mi az a pontos frekvencia és hőemelkedésnek kitett időtartam, mely visszafordíthatóan, vagy visszafordíthatatlanul károsíthatja a férfi termékenységet. A kutatók szerint elvileg bármilyen változás visszafordítható, de a laptopok ismételt használata akár egy életre szóló terméketlenséget is okozhat. Természetesen ezeket a feltételezéseket még alá kell támasztani. Mindenesetre már most nem árt, ha a tinik és a fiatal férfiak rendeltetésszerűen alkalmazzák a laptop számítógépeket és ha lehet, csökkentik annak használatát."
New Scientist/BBC

2008. 11. 27.

 

További cikkeink

Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg
Karácsonyi allergiák
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával
10 tipp a téli bőrvédelemhez
Száraz bőr: hogyan segít a kozmetikus?
Tüdőgyulladás – Ön ismeri a tüneteket?
Legjobb edzésformák magas vérnyomás esetén
A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek
A szaunázás igazi edzés az ereknek
Pajzsmirigy problémára utaló tünetek
Összes cikk

rss Magazin RSS
 
Új hozzászólás írása regisztrált és bejelentkezett látogatók számára lehetséges

 
Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink