HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Egyszerű töltött fácán

Bővebben


        A wellness magyar otthona

Aktív pihenés kategóriák

barlangászat-barlangtúra
búvárkodás
extreme sportok
falmászás
horgászhelyek
kerékpár túrák
lovasturizmus
vitorlázás
vízi túrák
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »


Solti holtág
Solt, Dunaföldvári u. 4.


horgászhelyek

Kezelő: Dunaföldvári SHE
Cím: 6320 Solt
Vízterület (ha): 8
Átlagmélység (m):  2
Elhelyezkedés, település: Solt, Dunaföldvári u. 4.
Típus: természetes víz
Jellemző halfajták: ponty, süllő, harcsa, keszeg, busa, amur
Fogható mennyiség: 5 nemes + 5kg egyéb 
Horgászati módok: partról , csónakról

Jegyváltás: horgászirodában, solti benzinkútnál
Tilalmi időszak: Országos horgászrend szerint, a helyi horgászrendet figyelembe véve.

 

Somodi Tanya
Fülöpháza,
Tel.: 06/76-377-095
E-mail: somodi@t-online.hu
lovasturizmus

A Somodi Tanya a magánfogadók között a legcsendesebb helyen fekszik a Kiskunsági Nemzeti Park területén, a Homok-dûne és a Kondor tó partján, az igazi növény-, és állatvilág zavartalan csendjében.
A nádtetõvel fedett régi présházból kialakított parasztházban lévõ éttermünkben megtalálhatja a klasszikus magyar receptúrákkal elkészített ételeket, de ezek között a különleges nemzeti ételspecialitásokat is.
Az idillikus kis zöld szigeten minden korosztályt elbûvöl a Puszta varázslatos szépsége. Az újraéledõ Kondor tó és a Puszta homokbuckáinak csodálatos látványa életre szóló éléményt nyújt minden vendégünk számára. A Somodi Tanya idillikus környezetével, nyugalmas csendjével teljes komfort párosul.
Itt megtalálható az alföld nyugalmas szigete, a teljes kikapcsolódás, ahol hagyományos családias vendégszeretet övezi az idelátogatókat.

1999-ben megkaptuk a Gasztrónómia legmagasabb kitüntetését a
Védnöki Táblát.

 

Sporthorgász Egyesület-Csávoly
Csávoly, Szent István út 9.
Tel.: 00-36/30-928-2904

horgászhelyek

Egyesületünk tagjai túlnyomó részt a falu lakosai. Közgyűlési határozat értelmében tag csak helyi lakos lehet. Kivételt tettünk azomban Jánoshalmi horgásztársainkkal ,akik hosszú évek óta látogatják vizünket. Horgászaink  között megtalálható a gyerek és idős egyaránt. Egyesületünk vezetése mindig is sok figyelmet fordított az ifjúságra. Rendszeresen versenyeztetjük őket, alkalmanként oktatást tartunk részükre. Versenyeken szép eredményekkel szerepeltek, érmeket és kupákat nyertek. Felnőtt horgászainkat is  igyekszünk programokkal, versenyekkel szórakoztatni. Minden évben megrendezzük az Egyesületi versenyünket.

A tó halállományát mindig az igényeknek megfelelően telepítjük. Minden évben jelentős mennyiségű ponty és kárász kerül vízbe. 2002-től minden telepítés alkalmával nagyobb mennyiségű kisponty is kerül a vízbe. A tagság kívánságára 2001-ben kisebb mennyiségű Dévért telepítettünk. Jó választásnak bizonyult. Saját szaporulatnak köszönhetően állandóan fogható. Megtalálható vizünkben az amur és néhány busa is.

Jelentős mennyiségű ragadozó halunk van. Ezek telepítését nagy figyelemmel kísérjük. Szükség van rájuk  az egészséges állomány fenntartása miatt is. Fogható csuka és süllő.

Vizünkön a horgászat örömeit igencsak megkeserítette az elszaporodott törpeharcsa. Egy nagyon ügyes ötletnek köszönhetően a 2004-2005 -ben egyezerötszáz kilogramm törpét halásztunk le. Ezzel olyan eredményt értünk el, ami kivívta az elismerést a  tagság köreiben. Akciónkat továbbra is folytatjuk. Mára a törpe fogás minimálisnak mondható.

A fogott halak jóízűek, egészségesek. Köszönhető ez a halállomány rendszeres vizsgálatának és a víz fertőtlenítésének.

 

 

Sugovica-Baja Duna holtág
Baja,


horgászhelyek

Név: Sugovica (Duna holtág)
Cím: 6500 Baja
Vízterület (ha): 28
Elhelyezkedés, település: Baja területén
Átlagos vízmélység (m): 3
Típus: természetes víz
Jellemző halfajták: Minden dunai halfaj
Horgászati módok: természetes part, kiépített part , saját csónak

Horgászrendi előírások: Országos horgászrend
Horgászati feltételek: megjelölt horgászati időszakban, szabadon (bejelentkezés nélkül) látogatható
Szolgáltatások: vízpart közelében lévő településen, saját vízparton odaszállított csónakból

 

Szent László Lovas Sportklub
Szentes, Szent László utca 5.
Tel.: 06-63-313-600
E-mail: babinszy@vipmail.hu
lovasturizmus

A szentesi Szent László Lovas Klub 1994-ben alakult, jórészt sportolók, tenyésztők és a lovassportok iránt érdeklődők kezdeményezésére.
A cél többrétű: a versenysport (díjlovaglás, díjugratás) mellett a szabadidőlovaglás és a fiatalok oktatása is szerepelt, és a mai napig sikerült ezek fenntartása és színvonalának emelése. Kiemelkedő sikereket díjlovaglásban értek el a klub versenyzői. A versenyrendezés is több éves múltra tekint vissza, regionális díjlovagló versenyeket és 2006-tól kezdve kifejezetten gyermekek számára kiírt versenyeket rendez a klub.
Fontosabb eredményeink: Díjlovaglásban Babinszky Zsuzsa országos szinten ért el helyezéseket éveken keresztül, és tenyészversenyen, Challenge-kupán szintén eredményes volt. Regionális versenyek győztese és Csm-i bajnok. Regionális és megyei versenyeken ill. Csm-i bajnokságban Makai Zsolt és Mikecz Zsuzsa nyert és voltak helyezettek. Mindhárom lovas korábban díjugratásban versenyzett, Makai Zsolt országos tenyészversenyen volt eredményes, Mikecz Zsuzsa megyei bajnokságon ezüstérmes, egyéb versenyeken rendszeresen helyezettek. Ezenkívül több versenyző is indult a klub szineiben.
Az új generáció lovasai, a gyerekek 2006 óta rendszeresen részt vesznek versenyeken, gyermek ügyességi és díjlovagló számokban . Több korcsoportban minden lovas 1-6.helyezést ért el. Név szerint:Bertók Ágnes, Patkó Alexandra, Sárközi Dávid, Szűcs Gréta, Török Nikolett.
A lovasoktatást több személy látja el, akik edzői képesítéssel bírnak: Babinszky Zsuzsa, Mikecz Zsuzsa, Miklós Bernadett és Makai Zsolt.
A színvonalas munkához a feltételek adottak, amit a lovasklub évek alatt épített ki saját forrás és pályázatok igénybevételével. A klub rendelkezik homokos ugrópályával, díjlovagló négyszöggel, fedett lovardával, jártatógéppel, tereplehetőséggel. A lovak kényelmét 14 bokszos istálló, karámrendszer szolgálja.
Szolgáltatások: Lovasoktatás gyerekek és felnőttek számára, lovak panziós tartása, kiképzése,versenyeztetése.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink