HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Karácsonyi gyümölcsös habcsók

Bővebben


        A wellness magyar otthona

Aktív pihenés kategóriák

barlangászat-barlangtúra
búvárkodás
extreme sportok
falmászás
horgászhelyek
kerékpár túrák
lovasturizmus
vitorlázás
vízi túrák
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »


Marisi horgásztó
Kiskunmajsa, Kiskunmajsától 2,5 km-re Kistelek irányába.


horgászhelyek

Kezelő: Jonathán SHE

Vízterület (ha): 3
Elhelyezkedés, település: Kiskunmajsától 2,5 km-re Kistelek irányába.
Átlagos vízmélység (m): 1.6
Típus: mesterséges víz
Jellemző halfajták: Ponty, ezüst kárász,amúr, csuka, compó, keszeg
Horgászati módok: természetes part, csónak használata nem engedélyezett

Napijegy váltható: Y Söröző (szegedi hídnál), 1500 Ft/fő/nap állami jeggyel rendelkezők számára.
Speciális előírások: Napi 2 db nemes hal + 5 kg egyéb
Horgászati feltételek: megjelölt horgászati időszakban, szabadon (bejelentkezés nélkül) látogatható

Vízterület és környezet jellemzői: A 3 hektáros vízfelületű tó, 1.6 m átlagmélységű. Gyönyörű természeti környezetben várja a horgászni vágyó vendégeket. A tó könnyen megközelíthető a várostól Kisktelek irányában kb. 2,5 km-re.

 

Mászóbirodalom
Budapest, 1117, XI. kerület, Budafoki út 70.
Tel.: 00-36/20-962-2487
E-mail: kapcsolat@maszobirodalom.hu
falmászás

A kihívás adott. Előtted egy 13,5 méter magas fal. Voltak már olyanok, akik feljutottak a tetejére. TE készen állsz? Kezdj MÁSZNI!

NYITOTT MINDENKI SZÁMÁRA
ELŐISMERET NEM SZÜKSÉGES
FEJLESZTI AZ ERŐNLÉTET ÉS ÜGYESSÉGET

Mi vár Rád? Közel 10 különböző mászóösvény, melyeken kipróbálhatod erőd és ügyességed, miközben a legbiztonságosabb eszközök állnak rendelkezésedre, a balesetek elkerülése végett.

 

Mátyus udvarház-Egedhegyi lovasiskola
Eger, Noszvaji út mellett
Tel.: 06-20/937-8783
E-mail: info@matyusudvarhaz.hu
lovasturizmus

Az egri vártól 2 km-re az Eged-hegy lábánál Eger és Noszvaj között található a Mátyus Udvarház Lipicai Lovastanyája. A lovastanyán - ahol vendéglő és panzió áll vendégeink rendelkezésére - a tulajdonos lipicai lovak tenyésztésével és lovas szolgáltatások biztosításával foglalkozik. Lovasoktatást már kezdő szinttől igénybe lehet venni, a jó szinten lovaglók, egész napos túrák keretében ismerkedhetnek meg a környék nevezetességeivel, kocsikázhatnak a történelmi borvidéken és tanulhatják a magyar fogathajtó stílust.

Kellemes panzió és házias ételeket kínáló vendéglő áll a lovakat szerető és a természetet kedvelő vendégek rendelkezésére.

A gyerekeket európai színvonalú játszótér várja.

A különböző fajtákból, de elsősorban lipicaiakból álló mintegy 100 lovat számláló ménes mellett megtalálhatók a fríz és az andalúz lovak is a tenyészetben.

A saját lóval rendelkezők részére istállónk folyamatos felügyelettel, állandó állatorvosi kapcsolattal és igény szerinti trenírozással, bértartással is áll a lóbarátok rendelkezésére.

Kocsimúzeumunk nyitvatartás ideje alatt látogatható, és egyedülállóan különleges kettes, négyes és ötös fogatainkkal vállalunk ünnepi alkalmakra, esküvőkre, rendezvényekre sétakocsikázást.

Az Udvarház tökéletes hely minden egyéni, társas, családi és céges rendezvény lebonyolítására, festői környezetben grillezési-nyársalási lehetőséggel várja a pihenni vágyókat.

A Mátyus Udvarház kínálatában szerepel lovas oktatás, terep és túralovagoltatás, terápiás lovagoltatás, gyermekek táboroztatása, romantikus esküvők lebonyolítása, sétakocsikázás a környéken és Egerben, valamint egyedi kívánságok teljesítése.

 

Mihály Tanya
Mindszent, Munkás utcs 12.
Tel.: 06-30-432-4302
E-mail: mihalylovastanya@tanet.hu
lovasturizmus

Családunk több mint egy évtizede foglalkozik otthonos, családias vendégfogadással. A szállásbiztosítás mellett fő profilunk a lovas turisztika.
Magyar félvér lóállományunk képzettsége, nyugodt, szelíd természete, a türelmes lovas óvó nénik és oktatók közreműködése teszi lehetővé 5-"80" éves korú vendégeink biztonságos lovaglását.

Meggyőződésünk, hogy a lovaglás akarat és egyensúlyérzék kérdése. A kezdők oktatását futószáron, majd szabadon szabadtéri lovardában, s legvégül kisebb terepkirándulásokkal fűszerezve végezzük, mindig a vendég fizikai és pszichikai képességeit szem előtt tartva. A lovaglást haladó fokon tudó vendégeinket megtanítjuk a díjugratás, a lovas íjászat alapjaira. Változatos, vadregényes területek állnak a lovaglást kedvelők rendelkezésére a Tisza árterében, a Tiszaháton, az Ányás szigetben és a közel 600 hektáros Kurca-réten, valamint a gyönyörű Ludas pusztán.
A tábor lakói megismerkedhetnek a lovaglás, a fogathajtás alapjaival, a ló gondozásával, ápolásával, a tereplovaglás, a díjugratás és a lovas íjászat szépségeivel.
Felejthetetlen élmény az éjszakai lovaglás is. Lovastáboraink több éve a résztvevők megelégedésére működnek. Bizonyítéka ennek az, hogy sokan évről évre visszajönnek.
A lovastúráink embert próbáló családias hangulatú programok, ahol a ló és ember igen szoros kapcsolatba kerül. Ekhós szekér kíséri a lovasokat. Ajánlatunk az egyhetes illetve a háromnapos túrák.
A lovas hétvégéket családok, baráti közösségek lazább, illetve a túrák keményebb programjaként ajánlhatjuk. A hétvégékre egyénileg és csoportosan érkezőknek is vállaljuk a szállás biztosítását.
Az osztálykirándulások lovas programokkal 1-3 naposak. Igazán a fiataloknak (6-18 éves korig) szóló programunk, amely a lovas foglalkozások mellett a szórakozást biztosítják.
Igazi "buli" az éjszakai lovas kirándulás lóháton, lovas szekéren. Higgyétek el ezt érdemes kipróbálni.

 

 

Mikszáth Kálmán Művelődési Központ
Balassagyarmat, 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem útja 50.
Tel.: 00-36/30-349-9152

falmászás

Alap: 5 m, magasság: 10 m. A falon egyszerre 3 ember tud mászni.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink