HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Mazsolás burgonyarétes

Bővebben


        A wellness magyar otthona

Aktív pihenés kategóriák

barlangászat-barlangtúra
búvárkodás
extreme sportok
falmászás
horgászhelyek
kerékpár túrák
lovasturizmus
vitorlázás
vízi túrák
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »


Horgászcentrum és pihenőpark
Kunadacs, Alsóadacs 12/a
Tel.: 00-36/30-943-3829

horgászhelyek

Cím: 6097 Kunadacs, Alsóadacs 12/a
Információ: 30/943-3829, 76-355/191
Vízterület (ha): 1
Elhelyezkedés, település: Kunadacs
Átlagos vízmélység (m): 2.5
Típus: mesterséges víz
Jellemző halfajták: Ponty, kárász, amúr, busa, csuka, süllő
Horgászati módok: természetes part, kiépített part , felépítményes horgász állás, csónak használata nem engedélyezett
Horgászrendi előírások: A helyszínen tábla jelzi. Éjszakai horgászat: van
Horgászati feltételek: megjelölt horgászati időszakban, szabadon (bejelentkezés nélkül) látogatható

 

Horgásztanya-Boldogasszonyfa
Boldogasszonyfa, Petőfi utca 53.
Tel.: 00-36/73-702-003

horgászhelyek

A Zselic déli lejtőjénél található a kemping egy 10 ha - os horgásztó partján. A kemping 1,5 ha - os füves félárnyékos területén több kiépített lakókocsihely található. A gyerekeknek játszótér, labdázóhely, az üdülőknek csónakázás vízibiciklizés és lovaglásiprogramokat tudunk ajánlani a horgászaton és a vadászaton kívül. A horgásztó intenzíven telepített, főbb halfajaink: ponty, amúr, harcsa, csuka, kárász. A Horgásztanyán nyolc kétágyas szoba áll egész évben a pihenésre vágyók rendelkezésére. A frissen renovált régi kúriában minden igényt kielégítő apartmanok bérelhetők. A környék festői tája, túrázók kedvelt kirándulóhelye.

 

Horgásztó
Almamellék,


horgászhelyek

Név: "Zselic" Horgász Egyesület
Cím: 7934 Almamellék
Vízterület (ha): 21
Átlagos vízmélység (m): 1.35
Típus: mesterséges víz
Jellemző halfajták: ponty, amúr, süllő, csuka, harcsa

Speciális előírások:
Tagoknak éves ter.eng.: 2 db nemeshal, 2 db ragadozó hal, 5 kg egyéb Hetente maximum 35 db Napijegyeseknek 2 db nemeshal, 2 db ragadozó, 3 kg egyéb
Horgászrendi előírások: Állami horgászrend és a Horgászegyesület horgászrendjére megszigorítva.
Éjszakai horgászat: Tagoknak, éves területi engedéllyel rendelkezőknek.

Tilalmi időszak: Telepítés után 14 nap általános tilalom.
Horgászati feltételek: horgászat előtti és utáni bejelentkezéssel látogatható

Vízterület és környezet jellemzői: A Zselici dombok között festői környezetben található horgásztó területe 21 hektár, ebből 10 hektár nádas, 10 hektár horgászható.

 

Ic Ranch
Szentes, Alsórét 178.
Tel.: 06-36/30-995-6655
E-mail: icranch@szentes.hu
lovasturizmus

Ranch-ünket 1998-ban kezdtük el építeni Délkelet-Magyarországon (Csongrád megyében), Szentesen a Tisza partján.  Lépésről lépésre haladva építettük fel ezt a kis „amerikás" gazdaságot, ahol kb. 10 hektárnyi legelőn egy amerikai lófajtát, a Quarter Horse-ot (qh), tenyésztjük.
 
Minőségi tenyészetre törekszünk, ami számunkra azt jelenti, hogy mind tenyészkancáinkat, mind a velük párosított fedezőméneket szigorú szempontok alapján válogatjuk ki.

A tenyésztés során nekünk elsősorban kancáink jó minősége a legfontosabb. Feltétlen jó származással, (ahogy mondani szokás: jó papírral), kiváló küllemmel és jó természettel kell rendelkezniük.

Első, családalapító Quarter Horse kancánkat, Taco Baby Kessy-t 1990-ben vásároltuk Németországban, a híres Breug családtól. Kessy volt az első qh Magyarországon és további érdekessége, hogy anyai nagyapja Bull's Billy Van volt az első qh Németországban.

Bővebben a tenyésztésünkről a "Lovak" oldalon olvashatnak!
A tenyésztés mellett foglalkozunk westernlovas oktatással, valamint stílustól függetlenül oktatjuk a natural horsemanship  tanait.  Kurzusok és egyéni oktatás formájában, hivatalos edzői képesítéssel tanítunk. Foglalkozunk még csikók lovak bértartásával, western versenyre való felkészítésével és versenyeztetésével is. Saját lovainkat, a ma már Magyarországon is egyre népszerűbb és rohamosan terjedő western stílusban lovagoljuk, de ranchunkon helyt adunk a hagyományos angol stílusú lovasok és lovak számára is.
Bővebben a lovasoktatásról a "Szolgáltatások" oldalon olvashatnak!
2004-ben építettünk egy új, 5 férőhelyes istállót kimondottan a sportlovak számára. Benne nagyméretű tiszta és a kényelmet szolgáló nyergelő helyek, külön wc-k, fürdőszoba, társalgó, nyerges, takarmányos és vendégeink számára vendégszobák találhatóak.

Sportlovainkat és általában bértartott lovainkat nagyméretű 3,5 x 3,5 méteres kifutóval ellátott boxokban helyezzük el. Ha az időjárás engedi, minden nap, egymás mellett lévő, de a biztonság kedvéért villanypásztorral egymástól elkülönített bőséges füvű legelőrészeken tartózkodnak. A tenyészállatokat és kérésre a sport, vagy hobby lovakat csoportosan ménesi tartás szerűen tartjuk.

A sportlovak számára egy homokos, bekerített, 35 x 150 m-es lovaspálya, továbbá 2 szintén bekerített és homokos talajú 30 x 30 méteres gyakorló pálya és egy 18 méteres körkarám áll rendelkezésre. Terveink szerint egy hamarosan megépülő fedett lovarda fogja a folytonos edzéslehetőséget biztosítani. Lovardánk mellett tervezzük egy pár hektáros bekerített legelőrész lovas parkká alakítását, ahol még a kezdők is biztonságosan kimehetnek egy vadregényes terepre. A Tisza ártere pedig romantikus környezetet kínál a nagyobb tereplovaglások kedvelőinek.

Szeretnénk, ha tevékenységünkkel sikerülne a környezetünkben minél több embert a lovaglás, a lovak, a westernlovaglás és a westernlovak szeretetével "megfertőzni", és Ranch-ünket Délkelet-Magyarország egyik kiemelkedő natural horsemanship és westernlovas bázisává tenni.
Az IC Ranch minden látogató és érdeklődő előtt nyitva áll!Fedező ménünk IC Coco Lena (qh) igen jól örökíti az általunk kívánatosnak tartott qh tulajdonságokat, a jól izmoltságot, a könnyen kezelhetőséget és a nyugodt természetet.

Csikóinkat és tenyészkancáinkat a legszigorúbb ellenőrzés mellett, félrideg tartásban: kifutóval ellátott nyitott istállókban és legelőre alapozottan neveljük.  E tartásnak köszönhetően - a preventív ellátásokat kivéve - szinte állatorvosi beavatkozás nélkül nőnek fel.

 

Kabala ménes-Rádiháza
Rádiháza, Gutorfölde-Rádiháza 24.
Tel.: 00-36/30-416-4176
E-mail: info@radihaza.hu
lovasturizmus

Rádiháza Magyarország dél-nyugati részén, Zala megyében, a Balatontól 50 km-re, Zalaegerszegtől 26 km-re, Tófej és Gutorfölde községek között helyezkedik el. A dombos-lankás erdőkkel övezett ősgyepes legelők kiválóan alkalmasak lovak tenyésztésére és tartására. 1912-ben Bartha László földbirtokos 7 kancával kezdte el itt a lótenyésztést, amelynek hagyományait ápolva működik ma a Kabala-Ménes KFT közel 200 lóval. 

Kabala
A KFT névadója a Rádiházán 1960-ban született fekete ügető mén KABALA ( Uli - Babona ), aki korának kimagasló képességű és eredményességű versenylova volt. 58 alkalommal állt starthoz: 30 x győzött, 20 alkalommal ért el helyezést.

 

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink