HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Darálós keksz

Bővebben


        A wellness magyar otthona

Aktív pihenés kategóriák

barlangászat-barlangtúra
búvárkodás
extreme sportok
falmászás
horgászhelyek
kerékpár túrák
lovasturizmus
vitorlázás
vízi túrák
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »


Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok
Bábolna, Mészáros út 1.
Tel.: 00-36/34-569-284 Fax: 00-36/34-569-294
E-mail: turizmus@babolnamenes.hu
lovasturizmus

A mintegy 268 lóból álló arab ménes alapját 19 tenyészmén és 51 tenyészkanca alkotja. Az arab telivér tenyésztésében kiemelkedő értéket jelentenek a tiszta vérű egyiptomi arab telivérek. A Shagya fajtát az elegancia, harmonikus mozgás, a rendkívüli jó szándék és tanulási képességek mellet a nagy munkabírás és az ideális méretek jellemzik.
A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. dióspusztai ménesében közel négy évtizede folyik az angol telivér lovak tenyésztése. A bábolnai versenylovak nem csak Magyarországon, de az európai pályákon is kiváló eredményekkel öregbítették hírnevüket.

 

 

Bakodpuszta Lovascentrum
Dunapataj, Külterület 061
Tel.: 00-36/78-461-819

lovasturizmus

 

Batinkov tó
Katymár,


horgászhelyek

Kezelő: Katymári Egyetértés SHE
Cím: 6455 Katymár
Terület 6,1 ha
Típus: természetes víz
Jellemző halfajták: Ponty, kárász, keszeg, dévér


Speciális előírások: Napi jegy érvényes tagsággal rendelkezők részére.
Szolgáltatások: vízpart közelében lévő településen

 

Batkói Lovaklub
Szeged, Szeged-Batkó-Kurucvölgyi út
Tel.: 06-30-468-4334
E-mail: baktoilovasklub@freemail.hu
lovasturizmus

Csongrád megye székhelyén,Szegeden, egy külvárosi részen működik egy lovasklub.  A sportegyesület neve Baktó lovasklub, edzőnője Vörösné Nagy Orsolya, aki 10 éve  foglalkozik lovakkal, ezen belül a sportló kiképzéssel és versenyzéssel. 5 éve gyermekek és felnõttek lovasoktatásával. Ifjúsági lovasként versenyzett és több neves szakembertől leste el a lovaglás alapjait. A lovaglás kezdetén a lovastorna is érdekelte és miközben már díjugratásban is versenyzett, lovastornában ifi válogatott volt és 2000-ben minősült az európabajnokságra. Felnőttként B3 ig versenyzett saját maga által felkészített lovakkal. A klub másik tulajdonosa Vörös László, a Gyeposz Technikai bizottságának tagja, emellett díjugrató pályaépítő és versenybíró.

 

Battonyai horgásztó
Battonya,
Tel.: 00-36/30-639-1835

horgászhelyek

2002 től, mint a terület tulajdonosai gondozzuk a területet. Több helyi horgászversenyt bonyolítottunk le természetesen a versenyek előtt mindég telepítettünk, hogy ne érje a horgászokat csalódás, és izgalmas legyen a verseny. Volt olyan horgászversen, hogy pontyból 15kg feletti eredménnyel tudott csak első lenni, afrikai harcsából pedig a 50kg csak a harmadik helyre volt elegendő. Három horgász szezonban üzemeltettük, mint napijegyes tó, de tőlünk független okok miatt szüneteltettük a horgásztatást. A vizet persze nem hanyagoltuk el. Telepítettünk pl.2005-ben 1500db kétnyaras pontyot 2006 tavaszán kb. 3-400csukát. A tórendszer területe 5hektár de a horgászok számára megnyitott tó sajnos csak 1hektár. Az átlag vízmélység sok helyen eléri a 4méter mélységet, sőt ennél mélyebb részei is vannak a tónak. Fogható halak első sorban ponty amur kárász nyáron afrikai harcsa, csukára, egyelőre nem engedjük a horgászatot. Könnyen megközelíthető minden közlekedési járművel. Terveink között szerepel a tó megnagyobbítása.Amit 2007 őszén meg is kezdtünk .a 2007 évben majdnem 70 mázsa halat telepítettünk

Mindenkit várunk nagyon sok szeretettel.

 

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »


Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink