HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Ánizsos perecek

Bővebben


        Találatok - Fürdő

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 »

Hévizi Gyógyfürdő
8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.
Tel.: 00-36/83-501-700 Fax: 00-36/83-540-144
E-mail: info@spaheviz.hu

A Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, mely testet és lelket egyaránt felüdít.
Magyarország legrégebbi és legismertebb gyógyfürdője a római korból származó emlékek szerint több mint 2000 éves múlttal büszkélkedhet. A mai értelemben vett klasszikus hévízi kúra is több mint 200 éves múltra tekint vissza.
A 4,4 hektáros nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően a víz 85 órán belül teljesen kicserélődik. A hévízi tó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve a szénsavas, a kénes, a kálcium, magnézium, hidrogén-karbonátos és enyhén radioaktív gyógyvizek kedvező tulajdonságait. Külön említést érdemel a tó medrét vastagon borító radioaktív gyógyiszap. A maga nemében egyedülálló hévízi iszap egyaránt tartalmaz szerves és szervetlen anyagokat, s a benne lévő rádiumsók és redukált kénvegyületek a gyógytényezők különleges értékeit képviselik. A többtízezer éves Pannon tengerből származó gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas.
A víz hőmérséklete télen 23-25 °C, nyáron akár a 33-36 °C-ot is eléri.

Téli Fürdő:
A Schulhof sétány épületegyüttesében kapott helyet az ún. Téli Fürdő. A kórház területén létesített, fedett fürdési lehetőséget biztosító terápiaközpontot természetesen az év bármely szakában igénybe vehetik a város vendégei. A fedett medencék száma 9 (gyógymedence, súlyfürdő, élményfürdő, gyógytorna medence, pezsgőfürdő), vízhőmérsékletük: 32-37° C.

Kórházi ellátás:
A Szent András Kórház elődjét 1952-ben alapították, azóta fogadnak itt fekvő- és ambuláns betegeket. A teljeskörű diagnosztika és a 200 éves orvosszakmai kompetencia adja a terápia hatékonyságát. A gyógykórház egyénre szabott terápiaterv alapján szakorvosi vizsgálatot és komplett kúrát kínál. Az ambuláns- és fekvőbetegek a fizioterápiás kezelések - iszappakolás, súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, szénsavfürdő, elektromos kádfürdő, diadinamic elektromos kezelés, interferencia kezelés, mágnesterápia, négyrekeszes galvánfürdő, ultrahang, gyógytorna, gyógymasszázs - széles spektrumából kapják a megfelelő terápiát. A gyógykórházban valamennyi berendezés (labor, EKG, röntgen) rendelkezésre áll a pontos diagnózis felállításához. Ezen kívül számos szakrendelés, helyben vehető igénybe, így: belgyógyászat, neurológia, ortopédia, sebészet, urológia és fogorvos.

 

Hullámfürdő
7623 Pécs, Szendrey Júlia utca 7.
Tel.: 00-36-72/512-931 Fax: 00-36-72/512-930
E-mail: hullamfurdo@psnzrt.hu

A pécsi Hullámfürdő a város szívében helyezkedik el. Nevét a strand hullámoztatójáról kapta, amely minden órában felidézi a tenger hangulatát. A Hullámfürdőhöz tartozik a korszerű Abay Nemes Oszkár sportuszoda. A hagyományos fürdőszolgáltatásokat az Aktív Hullám gyógyászati és a Hullám Egészségmegőrző Paradicsom wellness-szolgáltatásai teszik teljessé. Az utóbbiban a különféle masszázsok, a hidegvizes merülőkáddal és Jacuzzival kiegészített finn szaunánk, szoláriumaink és infravörös hőkabinunk szolgálja az egészségmegőrzést.

 

Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő
4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.
Tel.: 00-36/52-558-558 Fax: 00-36/52-360-039
E-mail: info@hungarospa.hu

A Hungarospa Hajdúszoboszló ma már  Európa legnagyobb fürdőkomplexuma.

Gyógyfürdőnk egész évben több, mint 40 féle kezeléssel áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére. A 30 hektáron elterülő strandfürdőben minden igényt kielégítenek a különböző élmény medencék, úszó,- hullám,- pezsgő,- és gyermekmedencék, valamint a  „mediterrán tengerpart." A strand területén belül található hazánk első csúszdaparkja, az Aquapark.

 

Igali Gyógyfürdő
7275 Igal, Rákóczi tér 30.
Tel.: +36 82/573-059 Fax: +36 82/573-058
E-mail: gyogyfurdo-igal@t-online.hu

Igal legnagyobb lehetősége a gyógyító vízben rejlik, amelyet a múlt század negyvenes éveiben fakasztottak a régi vásártéren felállított fúrótorony segítségével. A kezdeti feltételezésekkel ellentétben, miszerint olaj van a térségben 651 méter mélységből 81 fokos, kiemelkedő gyógyhatásáról híres víz tört felszínre. A fürdő több szakembert , orvost, masszőrt, tornászt, két víz alatti masszázskezelőt  alkalmaz, akik hasznos tanácsokkal látják el a gyógyulni, regenerálódni vágyókat.

 

Jászárokszállási Strand és Termálfürdő
5123 Jászárokszállás, Örsi u. 8.
Tel.: 00-36/57-431-127
E-mail: vizikozmu@vnet.hu

A termálfürdőben egy feszített víztükörrel és vízforgatóval ellátott úszómedencével, termálmedencével és gyermekmedencével várjuk a strandolni vágyókat.
A medencék vízellátását 380 m-es hideg vizes és 702 m-es, 52 C-os termálkút biztosítja.
A pihenésre, kikapcsolódásra 2 ha füves területű, gondozott horgásztóval várjuk Kedves Vendégeinket, a közelben található szálláslehetőséggel.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 »

Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink